Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinmarketcap Platformuna Yeni Bir Derecelendirme Sistemi Geldi

Kripto para sektörünün en bilindik platformlarından biri olan Coinmarketcap, kullanıcılar için yeni bir derecelendirme sistemi hazırladı. Kullanıcılar bu yeni sistem sayesinde pek çok kripto para projesinin performansını değerlendirebiliyorlar.

Temel Kripto Varlık Puanı (FCAS) adıyla yayınlanan bu yeni derecelendirme sistemi; kripto para projelerini kullanıcı hareketliliği, geliştirici hareketliliği, piyasa olgunluğu gibi çeşitli unsurları göz önünde barındırarak puanlıyor. Diyebiliriz ki bu sistem basitçe belli başlı kripto para projelerinin gelişim durumuna ilişkin bilgi veriyor. Coinmarketcap konu hakkında şu açıklamayı yayınladı:

“İlgili projelere ilişkin Blockchain verilerini alıyor ve bunları bir araya getiriyoruz. Bu verileri temize çektikten, analiz ettikten ve ham veri unsurlarını toparladıktan sonra bunları çeşitli kaynaklardan aldığımız piyasa verileriyle birleştiriyor ve buna göre bilgi veriyoruz.”

Coinmarketcap, bir projeyi değerlendirmek için o projedeki kullanıcı hareketliliklerini göz önünde bulunduracak. Yani bu süreç boyunca cüzdan adresleri, alım-satım işlemleri, sözleşmeler gibi pek çok farklı veri incelenecek ve ağdaki toplam kullanıcı sayısı bulunacak.

İncelenecek bir diğer şey ise geliştirici hareketliliği olacak. Bu süreç boyunca ağdaki kod değişimleri, güncellemeler gibi şeyler göz önünde bulundurulacak.

Değerlendirilecek bir diğer şey ise piyasa olgunluğu olarak gösteriliyor. Coinmarketcap bu doğrultuda piyasadaki çeşitli unsurları inceleyecek, hesaplayacak ve bu doğrultuda bir piyasa raporu çıkartacak. Daha sonra ilgili kripto para projeleri, bu piyasa raporu doğrultusunda değerlendirilecek ve projenin piyasadaki rolü raporlanacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment