Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere’deki Finans Şirketleri Brexit’e Hazırlanıyorlar

İngiltere‘deki finans şirketleri, Brexit’in gerçekleşmesine kısa bir süre kalmışken gerekli önlemleri almaya devam ediyorlar. Bazı şirketler ise Brexit ve Brexit’in getireceği yeni koşullar ile uğraşmamak için ülkeyi topyekun terk ediyorlar.

Birleşik Krallık’ın bundan kısa bir süre sonra Avrupa Birliği’ni tamamen terk etmesi bekleniyor. Finance Magnates tarafından yapılan habere göre Brexit’in bitimine iki hafta gibi kısa bir süre kalmışken ülkedeki şirketler kendilerini bu sürece hazırlamaya başladılar.

Günümüzde Birleşik Krallık’taki şirketlerin en büyük sorunlarından biri, Brexit sonrasında Avrupa Birliği genelinde de hizmet verip veremeyeceklerini bilmiyor olmalar. Halihazırda Birleşik Krallık merkezli olup özellikle Fransa ve Almanya gibi ülkelerde faaliyet gösteren çeşitli şirketler bulunuyor.

Ülkedeki pek çok şirket, Brexit sonrasında Avrupa Birliği’nden yeni lisans almakla uğraşmamak için Avrupa genelinde ofisler açmaya başladı. Öyle ki özellikle büyük çaplı şirketler, Londra ofislerini küçülterek diğer Avrupa kentlerindeki ofislerine yatırım yapmaya başladılar.

Birleşik Krallık’taki fintech sektörünün toplamda 60 binden fazla kişiye istihdam sağladığı ve ülke ekonomisine 7 milyar sterlinlik değer kattığı düşünülüyor. Ülkedeki MarketAxess Holdings, Optal gibi şirketler diğer Avrupa ülkelerinden gerekli lisansı almayı başarsalar da bunun her şirket için geçerli olmadığını söyleyebiliriz.

Ülkedeki fintech şirketlerinin geleceği belli olmadığı gibi kripto para şirketlerinin geleceği de pek belli değil. Çünkü bu şirketlerin de Brexit sonrasında ne durumda olacaklarına dair henüz kesin bir bilgi yok. Özellikle bu sektöre ilişkin düzenlemelerin yetersiz olması kripto para şirketlerinin geleceğini daha da belirsiz hale getiriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment