Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CoinMarketCap, XRP İle İlgili Manipülasyon Eleştirilerine Yanıt Verdi

Uzun zamandır var olan ve ara ara hortlamaya devam eden XRP ve CoinMarketCap ilişkisi, ünlü kripto para sitesinin sirkülasyondaki XRP miktarı ile ilgili aldığı eleştirilere yanıt vermesi sonucu yeni bir hal aldı. CoinMarketCap bugün konu hakkında bir tweet attı ve şunları iletti:

”XRP için bildirdiğimiz sirkülasyondaki miktar verisi, direkt olarak Ripple ağı istatistiklerinden gelmektedir. XRP miktarının ”dağıtık” olan kısmı, şu an sirkülasyonda olan kısımdır. XRP’nin ”dağıtık olmayan” kısmı ise, Ripple tarafından belirtildiği üzre sirkülasyonda değildir.”

 

Görünüşe göre kullanıcılar bu açıklamadan memnun olmamış olacak ki, platformun attığı gönderiye oldukça tepkili tweet’ler atıldı ve bunlar bir süre daha devam edecek gibi duruyor.

 Olaylar Nasıl Başladı?

Olaylar aslında geçtiğimiz tarihlerde, Ripple’ın ünlü stratejisti Cory Johnson‘un, Twitter üzerinden CMC’ye atıfta bulunup bunun piyasadaki bütün XRP miktarını sitesinde hesaba katmadığını belirtmesi ile başlamıştı. Johnson, emanet hesabındaki XRP’lerin hesaplamaya alınmayarak, XRP’ye karşı bir fiyat manipülasyonu yapıldığını vurgulamış ve devamında XRP topluluğu adeta CoinMarketCap’e akın etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment