Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinme ve Coinstar Anlaşması Sayesinde Bakkaldan Bitcoin Alınabilecek

Bitcoin ATM operatörlerinden Coinme, Coinstar ile işbirliği yapmaya başladı. Coinme bu işbirliği sayesinde Coinstar büfelerinde Bitcoin satabilecek.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ilk lisanslı Bitcoin ATM operatörü olan Coinme, bu yeni işbirliği sayesinde binlerce yeni satış noktasına erişim sağlayabilecek.

Şirketin CEO’su ve kurucusu olan Neil Bergquist, bu işbirliği hakkında yayınlanan basın duyurusunda şu açıklamayı yapıyor:

“Coinstar büfeleri sayesinde yerel bakkalınızdan bile Bitcoin alabileceksiniz. Artık bu yeni ekonomiye erişmek çok daha kolay.”

Dünya genelinde hizmet veren Coinstar’ın çeşitli ülkelerde büfeleri bulunuyor. Kripto para kullanıcıları bu büfeler aracılığıyla koinler arası alışveriş yapabiliyorlar.

Bu iki şirket arasındaki işbirliği yalnızca ABD’deki dükkanları mı kapsayacak yoksa diğer ülkelere de yayılacak mı henüz bilinmiyor. Şirket ayrıca bu işbirliğinin tam olarak kaç makineyi kapsayacağına dair de bir bilgi vermedi.

Coinstar CEO’su Jim Gaherity, şirket olarak en büyük hedeflerinden birinin “müşterilere sürekli yeni hizmetler” sunmak olduğunu belirtiyor.

ATM’ler Çoğalıyor

Dünya genelindeki kripto para ATM’lerinin sayısı kayda değer bir artış gösteriyor.

CoinATMRadar verilerine göre günümüzde Dünya çapında yaklaşık 4 bin 200 adet kripto para ATM’si bulunuyor. ABD, 2 bin 500 ATM ile listede zirveyi çekiyor.

Kripto para ATM’lerinin sayısı özellikle geçtiğimiz son birkaç ayda artış göstermeye başladı. Geçtiğimiz hafta paylaştığımız bir yazıda Bitcoin ATM’lerinin sayısının 4 bini geçtiğini belirttik.

Yine CoinATMRadar verilerine göre Türkiye’de yalnızca 1 adet ATM olduğu, bunun da İstanbul’da olduğu belirtiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment