Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinsecure India’nın Çökmesinin Ardından 3 Milyon $ Değerindeki Bitcoin Kayboldu

Bitcoin Gold (BTG) dağıtma yeteneklerini test etme girişiminde bulunan Coinsecure, sistemlerinde oluşan bir açık dolayısıyla 3 milyon dolar değerinde Bitcoin’ini çaldırdı. Hindistan’da bulunan borsa, polis ile birlikte bir İlk Bilgi Raporu (FIR) hazırladı ve sorumlunun kendi baş bilimsel görevlilerinin olduğunu söyledi.

Coinsecure 438’den Fazla Bitcoin Kaybetti

Coinsecure’un ana şirketi olan Secure Bitcoin Traders Pvt Ltd, polis ile birlikte hazırlanan rapordan sadece günler önce kullanıcı fonlarının güvenli bir şekilde Bitcoin cüzdanlarında saklandığını ve özel anahtarların CSO Dr. Amitabh ve CEO Mr. Mohit Kaira tarafından tutulduğunu açıklamıştı. İlginçtir ki polise başvuruda bulunan kişi ise yine Mr. Mohit Kaira idi.

CEO Mr. Mohit Kaira’nın yaptığı açıklamaya ve CSO Dr.Amitabh’ın yaptığı bilgilendirmeye göre 438,318 adet Bitcoin yapılan saldırı sonucunda şirketin Bitcoin cüzdanından çalındı. Aynı zamanda Mohit Kaira, özel anahtarların Dr. Amitabh Saxena ile birlikte tutulmasının yanlış bir yöntem olduğunu ve bu yöntemin böyle bir olaya yol açtığını söyledi.

Coinsecure iki günce önce rapor hazırlandıktan kısa bir süre sonra internet sitelerinde kullanıcılarını uyardı :

” Arkaplandaki yazılımsal güncellemelerin devam etmesini takiben, tüm kullanıcıların biz herhangi bir bildirimde bulunmadan, Coinsecure’un adreslerine para yatırmalarını istemiyoruz. Şu anda aktif olarak bir çözüm üzerinde çalışıyoruz ve her şey hazır olduğunda sizleri konu hakkında bilgilendireceğiz. “

Raporda ” Dr. Amitabh Saxena tarafından bildirilen olay, bize ikna edici görünmüyor.” gibi bir cümle yer alırken şöyle devam ediyor:

” Dr. Amitabh Saxena’nın bir Hint pasaportu mevcut. Bu demek oluyor ki yakın zamanda ülkeden çıkış gerçekleştirebilir. Bu nedenle pasaportuna el konulmalı ki ülkeden çıkışı sağlanamasın. Bu nedenle mümkün olan en kısa sürede konuyu incelemenizi rica ediyoruz. “

Kripto Dünyasını Anlamak Çok Zor

Saxena, geçen yılın Eylül ayı sonlarında Coinsecure’a Baş Bilim Sorumlusu (CSO) olarak atanmıştı ve yaptığı işler ile büyük bir beğeni toplamıştı. Aynı zamanda Accenture ve Hewlett Packard ile çalışan Saxena, Avustralya’da Bilgisayar Bilimleri Profesörü olmuştu. Kripto dünyasına hızlı bir giriş yapan Dr. Saxena, aynı zamanda blok zincirindeki araştırmalarına dayanarak bilimsel makalelere de katkıda bulunan bir kişi. Bunların yanında kripto alanıyla ilgili son derece güçlü bir anlayışa sahip ve bu anlayışının yanında birçok fikrin ve uygulamanın sahibi.

Açıkçası Coinsecure bunun bir iç vaka, zimmete para geçirme olduğuna inanıyor. Bununla birlikte ilk çevrimiçi beyanları, son yapılana göre biraz daha az saygılıydı. 12 Nisan 2018’de yapılan açıklamada;

” Bitcoin fonlarımızın kontrolümüz dışında bir adrese aktarıldığını sizlere bildirmekten büyük bir utanç ve üzüntü duyuyoruz. Sistemimizin hiçbir zaman taviz vermemesi ya da saldırılara uğramaması için çaba sarf ederken mevcut sorun, Bitcoin Gold’un müşterilerimize dağıtılması sırasında gerçekleştirilen işlemler ortasında çıktı. “

Verilen ifadeye göre şirket, Dr. Amitabh Saxena’nın BTG’lerin dağıtımı ve özel anahtarların çıkarılması sırasında şirketin fonlarının kaybedildiğini iddia ettiği bir dava açmaya başladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment