Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Madenciler Ucuz Enerji İçin Eski Kömür Yakıtlı Enerji Santralini Kullanacaklar

Salı günü gerçekleştirilen bir habere göre Avustralyalı bir teknoloji firması, kömür yakıtlı olan kullanıma kapatılmış bir enerji  santralini kendilerine ait blok zincirini çalıştırmak için yeniden kullanıma açacaklar.

Yerel medya kuruluşlarının yaptıkları haberlere göre Avustralyalı bir teknoloji şirketi olan IOT Group, Hunter Energy ile birlikte bir ortaklık kurarak kullanıma kapatılmış olan Redbank enerji santralini enerji maliyetlerini azaltmak adına yeniden kullanıma açacaklar. Şirketler, oluşturulan bu ortaklık ile mevcut maliyetlerinin enerji santralinin kullanılmasıyla birlikte yüzde 20 oranında azalacağını düşünüyor.

Şirketin yaptığı açıklamaya göre verilen bu karar, kripto para sektöründe daha büyük hedeflere giden yolda sadece atılan yeni bir adım. Örneğin Bitcoin ve Ethereum gibi “Proof-of-work” blok zincirleri, çözülmesi gereken matematik problemleri nedeniyle madencilik işlemlerinde büyük miktarda enerji tüketiyorlar.

Bitcoin ağı, Digiconomist tarafından yapılan istatistiksel bir araştırmaya neredeyse Kolombiya’nin tükettiği enerji kadar enerji tüketiyor.

Arkaplanda ise madencilerin faaliyetlerinde, daha fazla bilgi işlem gücü elde etmek adına geniş bir hareketlenme söz konusu. Bunun yanında kar marjlarını artırmak için daha ucuz enerji kaynakları arayışları da tüm hızıyla devam ediyor. Örneğin Washington eyaleti ve Quebec, hidroelektrik santrallerinden elde edilen uygun enerji ücretleri nedeniyle madencilik faaliyetleri için en çok tercih edilen seçim yerleri haline geliyor.

Şirket ayrıca son aylarda IOT Blockchain danışma kuruluna iki deneyimli kripto para madencisini de ekleyerek kripto para endüstrisindeki yoluna emin adımlarla devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment