Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CoinShares, FTX ile Ortaklık Kurarak Solana (SOL) ETP’si Listeleyecek

Avrupa’nın en büyük dijital varlık yatırım şirketlerinden biri olan CoinShares, stake ödülleri ve düşük hizmet ücretleri olan Solana borsa yatırım ürününü (ETP) piyasaya sürebilmek için FTX ile ortak olduğunu açıkladı.

CoinShares’in resmi Twitter adresinden 23 Mart tarihinde paylaştığı gönderiye göre, Solana ETP’si için staking ödülleri yıllık %3 ve hizmet ücreti %0 olacak şekilde belirlendi.

Staking ödüllerini şeffaf bir şekilde yatırımcılar ile paylaşmak isteyen CoinShares’in yeni ETP’si, müşteriler adına yönettiği yatırımın değeri olarak 1 milyon SOL (yaklaşık 90 milyon dolar) piyasaya sürülecek.

Solana hayranlığıyla bilinen FTX Global’in kurucusu ve CEO’su Sam Bankman-Fried konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda:

FTX, müşterilerine her zaman yenilikçi ürünler sunmaya çalışan bir şirkettir. CoinShares, Avrupalı yatırımcılara yaklaşık 10 yıldır yenilikçi kripto varlık sağlama konusunda kendini kanıtlamış bir geçmişe sahip. Bu da onları kurumsal iş birlikleri için önemli bir ortak yapıyor.

dedi.

Ayrıca CEO, “CoinShares ile birlikte çalışmaktan heyecan duyuyoruz ve daha fazla iş birliği yapmayı bekliyoruz.” açıklamalarında bulundu.

26 Ocak tarihinde yayınlanan basın bültenine göre CoinShares, Tezos ve Polkadot ETP’lerini listeleyeceğini duyurmuştu. Ayrıca Tezos (XTZ) ETP’si için yıllık %3, Polkadot (DOT) ETP’si için yıllık %5 stake ödülü verileceğini ve İki ETP için de nerdeyse hiç hizmet ücreti alınmayacağını açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!