Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çok Beklenen Bakkt Platformu, Neden İlk Olarak Bitcoin ile Piyasaya Gireceklerini Açıkladı

Kripto para piyasası geçtiğimiz hafta itibariyle çok sert bir düşüşe girdi. Piyasadan milyarlarca dolar değer silinmesinin tetikleyicisi olarak gösterilen Bitcoin Cash, 620 dolarlardan 200 dolarlara kadar geriledi ve düşüşü Bitcoin ile diğer kripto para birimlerini de etkiledi. Ancak ne yazık ki, yaşanan düşüş sadece fiyatları değil, heyecanla beklenen bazı önemli gelişmeleri de ekledi.

Dünyanın en büyük menkul kıymet borsalarından birisi olan NYSE‘nin sahibi ICE tarafından piyasaya sürülecek Bakkt, normalde 12 Aralık tarihinde piyasaya çıkacağını duyurmuş ve ciddi bir beklenti yaratmıştı. Platform geçtiğimi tarihlerde kötü bir haber vererek, beklenen ilk fiziki Bitcoin vadeli işlemlerinin piyasaya sürülmesinin 2019 yılına ertelendiğini açıkladı.

Bir çok kişi erteleme hakkında sorular sorsa da, Bakkt 21 Kasım tarihinde neden ilk olarak Bitcoin ile başladıkları yönünde çok soru geldiğini ifade edip, bu konuya açıklık getirdi.

”Günümüzde Bitcoin toplam kripto piyasa hacminin yarısından fazlasına sahip olup, bir emtia olarak kabul ediliyor ve bunun türevleri  de CFTC tarafından ABD içerisinde denetleniyor. ”

”Dünyanın en likit ve yaygın dağılıma ve bizim de en çok müşteri talebi göreceğini düşündüğümüz kripto para birimi olarak, Bitcoin’in profili vadeli işlemler sözleşmesi oluşturulabilecek likit bir ürün yaratıyor.”

Bakkt yaptığı açıklamada Bitcoin vadelilerinin 24 Ocak 2019 tarihine ertelendiğini açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment