Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’nin Colorado Eyaleti Dört ICO Projesinin Faaliyetlerini Durdurdu

ABD‘nin Colorado Eyaleti’ndeki menkul kıymet yetkilileri, dört farklı ICO projesinin faaliyetlerini durdurma kararı aldı.

ICO’lara “Dur” Emri

ABD’nin Colorado Eyaleti’ndeki Menkul Kıymet Departmanı, geçtiğimiz günlerde birkaç farklı ICO ile ilgili bir duyuru yayınladı.

Yayınlanan bu duyuruya göre eyalet yetkililerinden Gerald Rome Global Pay Net, Cred, CrowdShare Mining ve CyberSmart Coin Invest adlı dört farklı şirket hakkında dur kararı çıkarttı.

Yetkililerin açıklamalarına göre bu şirketlerin dördü de yatırımcıları sahte vaatlerle kandırmaya çalışıyor. Konu hakkında yayınlanan duyuruda, bu şirketlerin yatırımcılara yüksek kar oranları vaat ettiği, onaylanmamış verilerden faydalandıkları belirtiliyor.

Alınan bu yeni kararla birlikte Colorado Eyaleti toplamda 18 farklı ICO projesinin faaliyetlerini durdurmuş oldu. Eyalet yetkilileri şu anda iki projeyi daha gözden geçirmeye devam ediyorlar. Dolayısıyla bu sayının kısa süre içerisinde 20’ye çıkması işten değil.

Mayıs ayından bu yana toplamda 20 farklı ICO projesini incelediğini vurgulayan Colorado Menkul Kıymet Departmanı, bu projelerin her birinin Colorado Menkul Kıymet Yasası’nı ihlal ettiğini belirtiyor.

Eyalet yetkililerinden Gerald Rome, bu kararların yatırımcıların güvenliğini sağlamak için alındığını hatırlatıyor. Rome ayrıca son zamanlarda ICO’ların aleyhine alınan kararların, ICO piyasasına giriş yapıp yatırım yapmayı düşünen kişiler için ders olması gerektiğini belirtiyor. Rome tarafından yapılan açıklamalardan bir kesit şu şekilde:

“Araştırmalarımız gösteriyor ki yatırımcıların paralarını çalmak için sahte bir ICO düzenleyen dolandırıcılar var.”

Rome bu ayın başlarında PinkDate, Prisma ve Clear Shop Vision gibi şirketlerin faaliyetlerini durdurma kararı aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment