Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tom Lee: Piyasadaki Düşüş Paniğe, Panik Daha Fazla Düşüşe Yol Açıyor

Kripto para piyasasının tanındık isimlerinden Tom Lee, kripto para piyasasının mevcut durumu hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Lee, Bitcoin’in piyasada yaşanan büyük düşüşe rağmen hala “sağlam” olduğunu düşünüyor.

Bitcoin Hala Sağlam

Fundstrat’in CEO’su Tom Lee yakın zamanda CNBC’ye bir röportaj vererek kripto para piyasasındaki düşüş hakkında konuştu.

Lee, piyasada yaşanan düşüşü körükleyen şeylerden birinin yatırımcıların endişelenmesi olduğunu düşünüyor. Lee’nin açıklamalarından bir kesit şu şekilde:

“Dünya genelindeki tüm piyasalar hassas durumda ve şu anda çok fazla panik var. Peki bu Bitcoin’in çöktüğü anlamına mı geliyor? Hayır. Bitcoin hala kullanılabilir durumda. Ama kısa vadede panik paniktir.”

Kullanım Alanı

Fundstrat CEO’su Tom Lee, piyasada çok fazla panik olduğunu ve bunun piyasayı iyice olumsuz etkilediğini düşünüyor. Lee ayrıca Bitcoin fiyatının düşüşe geçmesinin, Bitcoin’in “kullanışsız” hale getirmediğine inanıyor.

Lee, Bitcoin’in piyasada ne kadar panik olursa olsun hala kullanılabileceğine inanıyor.

Lee ayrıca piyasadaki düşüşü iki ana sebebe bağlıyor. Lee’ye göre Bitcoin fiyatı 6 bin dolar seviyesinin altına düşünce yatırımcılar panik satışı yaptılar ve bu da fiyatın iyice düşmesine yol açtı. Bir diğer sebep ise ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu’nun çeşitli kripto para şirketlerine karşı aldığı olumsuz kararlar.

SEC Başkanı Jay Clayton bundan bir süre önce yaptığı açıklamalarda Bitcoin ve Ethereum haricindeki her bir kripto paranın menkul kıymet olarak sınıflandırılabileceğini söyledi. Clayton, SEC’in gerekirse tüm kripto paraları menkul kıymet olarak düzenleyebileceğini belirtti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment