Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Colorado Valisi: Kripto Paraları ‘Menkul Kıymet’ Sınıfına Almıyoruz

Amerikan eyaleti Colorado’nun regülasyon konusunda yaptığı hamle, kripto para sektöründe çok büyük bir ilgi çekti. Her ne kadar diğer eyaletler ya da ülkeler için hiçbir bağlayıcılığı olmasa da, Colorado’nun aldığı bu regülasyon kararının emsal oluşturması açısından kritik olduğunu düşünen sektör katılımcıları, fikirlerini açıklamaktan geri durmadı.

Peki Karar Ne?

Colorado valisi Theresa Szczurek, yaptığı açıklama ile birlikte kripto paraların ‘hisse senetleri’ adı altında regüle edilmeyeceğini açıkladı. Konuyla ilgili bir tweet atan başarılı siyasetçi, şunları yazdı:

”Bugün Blockchain teknolojisi için çok heyecan verici bir gün. Birçok firma ve ünlü hukukçu ile birlikte ‘Digital Token Act’ belgesini imzaladık.”

Kripto paraların ‘senet’ olarak görüldüğü birçok yerin aksine Colorado’nun almış olduğu bu karar; regülasyon anlamında kritik bir öneme sahip olabilir. Zaten daha önceleri de eyalet içinde faaliyet gösteren Blockchain teknolojisi girişimlerinin sayısını arttırmak isteyen meclis üyeleri; bu alanda çeşitli düzenlemelere gitmişti.

Colorado’nun girişimciler ve fintech meraklıları için bir cazibe merkezi olması gerektiğini ifade eden yetkililer, bu sebeple de yapacakları düzenlemelerin dozajında ince bir ayara gitmek istedi.

Son dönemde yaptıkları regülasyon hamleleri ile hem bölgedeki girişimlere rahat nefes aldırtan, hem de ek istihdam sağlamayı başaran eyalet, görünüşe göre bu politikası ile ilgili almış olduğu geri dönüşlerden de memnun. Bakalım, önümüzdeki dönemde hangi ABD eyaletlerinden benzer hamleler gelecek?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment