Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

‘Kripto Şehri’ Bitcointopia’nın CEO’su Sahip Olmadığı Adaları Satmaya Çalıştığı Gerekçesi ile Tutuklandı

Kripto şehir projesi adı verilen Bitcointopia’nın CEO’su Morgan Rockwell (ya da bilinen bir başka adıyla Morgan Rockcoons) kendi sahipliği altında olmayan yerleri sattığı ve para transferleri işlemlerini lisanssız bir şekilde yürüttüğü için, suçlu bulundu.

Amerikan basınında çıkan haberlere göre Rockwell’in otoritelerin dikkatini ilk olarak 2015 yılında yaptığı kripto para borsası reklamı ile çektiği ifade edilirken, o dönem Rockwell’in para transfer lisansına sahip olmamasına rağmen kripto para borsası tanıtımı yaptığı kaydedildi.

Daha sonrasında ise Bitcointopia isimli bir proje çıkaran ve ‘geleceğin kripto para krallığını kuruyorum’ diyen Rockwell’in, bu sayede kripto para üzerinden ada ve gayrimenkul satışı yapmaya başladığı ifade edildi.

Bitcointopia’nın o dönemki Twitter hesabına bakıldığında; Rockwell’in şirketinin Nevada’da bir adayı o dönem için 0.5 BTC’ye, 2 adayı yaklaşık 1 BTC’ye ve 3 adayı da 1.4 BTC’ye satma ilanları ortaya çıktı.

Savcı, Rockwell’in o dönem toplamda 1000’e yakın sayıda adayı bu şekilde pazarladığını ve yatırımcıları 50 bin dolara varan zarara uğrattığını açıkladı. Aynı zamanda Rockwell’in bu sattığı adalardan sadece 4-5 adedine sahip olduğu bildirildi.

Bu suçlardan hüküm giymesi beklenen Rockwell’in dolandırıcılık suçundan maksimum 20 yıl ve lisanssız para transferleri suçundan ise ortalama 5 yıla kadar hapis cezası alması gündemde.

Son dönemde bu tarz kripto para odaklı dolandırıcılık faaliyetlerine izin vermeyen ve sıkı bir süreç yönetmeye başlayan ABD, Rockwell’e de ceza verecek gibi duruyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment