Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Commerzbank, Blockchain’e Yönelik Çalışmalarına Devam Ediyor

Reuters’in geçtiği habere göre, Alman bankası Commerzbank ile uluslar arası bir holding olan Thyssenkrupp, Blockchain platformu üzerinde yabancı bir para transferi gerçekleştirmeyi başardı.

Habere göre Thyssenkrupp, R3’ün Corda platformunu kullanarak 500 bin Avro’luk bir miktarı Polonya’da bir yere gönderdi. Blockchain tüm gönderim bilgilerini kopyalanamaz bir şekilde tuttuğu için ne alıcı şirketin ne de Commerzbank’ın endişe etmesine mahal olmadığı da, haberde bahsedilen konular arasında yer aldı.

Bundan sonra aynı platform üzerinde yapılan anlaşmalardan holdingin anında haberi olacağı ve bu anlaşmaların onaylanacağı belirtilirken, Commerzbank yöneticisi Nikalaus, yaptığı açıklamada, mutabakatın, yabancı bir borsada işlem yaparken hep büyük bir sorun teşkil ettiğini belirterek şunları söyledi:

‘Bu eşleşme sürecini çözebilmek için büyük bir kaynak ayrılmış durumda. Bu anlaşma Blockchain’in bu sektöre de çare olabileceğini bize göstermesi açısından çok önemli yer teşkil ediyor.”

Deneme sürümünün başarısına rağmen Commerzbank’ın teknoloji üzerinde çalışmaya devam etmek isteyeceği de belirtildi. Reuters, sistemin başarı ile tamamlanabilmesi için teknik özelliklerin iyileştirilmesi gerektiğini belirtirken; aynı zamanda bu sürecin yasal yükümlülüklerinin de tartılması gerektiğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment