Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Commerzbank, Daimler ile Birlikte Blockchain Testi Yaptı

Almanya’nın Frankfurt şehrinde merkezi bulunan dev banka Commerzbank, Blockchain teknolojisini içeren önemli bir test yaptı. Konuyla ilgili olarak basın açıklamalası yapan dev banka, Mercedes Benz arabalarının üreticisi konumunda yer alan Daimler firması ile, Blockchain odaklı, makina – makina ödeme sistemi konusunda bir test yapıldığını duyurdu.

Otomatize edilmiş, tamamen insan müdahalesinden arındırılmış ve daha masrafsız bir ödeme sistemi için yola çıkan banka, bu noktada da son dönemin belki de en popüler teknolojisi Blockchain’den faydalanma amacını taşıyor.

İlgili sistemde ödemeyi yapabilmek için, bankanın euroları tokenize ettiği ve bir çeşit yazılım ile bu ödemenin gerçekleştiği ifade ediliyor.

Bu sistemin temel amacının ise, daha efektif bir ürün tedarik zinciri yönetimi sağlamak olduğu belirtiliyor. Bilindiği gibi son dönemde sanayi ve endüstri alanında yaşanan gelişmeler, bu alanda işleri daha da yarışmacı yaptı ve firmalar; bu noktada daha efektif sistemler ortaya koyarak sıyrılmak istiyor.

Ürün tedarik zinciri alanı da, zaten birçok kişi tarafından Blockchain teknolojisinin sahip olduğu en temel kullanım alanlarından birisi olarak gösteriliyor. Bu noktada şu an itibariyle birçok firma da aktif olarak çalışırken, önümüzdeki dönemde bu çalışmaların sayısının da artması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment