Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Commonwealth Bank CFO’su İstifa Etti, EOS’a Geçiyor

Finans sektörü yavaş yavaş bir kariyer basamağı olmaya başlamış durumda. Sektörde üst düzey pozisyonlarda çalışan birçok kişi için artık finans bir nihai durak olmaktan öte; farklı yerlere geçiş öncesi tecrübe kazanılacak bir alan olarak konumlanmaya başlarken; özellikle de kripto para endüstrisinin ortaya çıkışı ve sürekli yakaladığı ivme, bu durumu daha da aşikar kılmaya başladı bile. Son olarak, Commonwealth Bankası’nda CFO’luk görevi yapan Rob Jesuadason, bankadaki görevinden ayrılarak EOS’da önemli bir pozisyonda işe başladı.

Commenwealt CFO’su da Sektöre Katıldı

Finans sektöründe bu tarz birçok gelişme, geçtiğimiz dönemde yaşandı ve yaşanmaya da son sürat devam edecek gibi duruyor. Özellikle Wall Street’te kilit pozisyonlarda çalışan birçok üst düzey yönetici, pozisyonlarını bırakıp kripo para projelerinde iş başı yaparken, daha birçok opsiyonun da önümüzdeki dönem ile birlikte yaratılması bekleniyor. Artık adeta bir trend halini alan bu akımın son temsilcisi ise Commonwealth Bank CFO’su Rob Jesuduason olurken, başarılı yönetici artık EOS için ter dökecek.

Bankada muhasebe, hazine ve yatırımcı ilişkileri gibi önemli işleri yürüten Jesuadason, artık EOS’ta Operasyon direktörü olarak hizmet verecek. Sektörde önemli bir haber olarak görülen bu gelişme sonrası Jesuadason, aynı zamanda EOS’un yönetim kuruluna da giriş yapmış olacak. EOS’un arkasındaki geliştirici şirket olan Block One CEO’su Brendan Blummer, Jesuadason’a başarılar dileyerek, onun rolünü şöyle tanımladı:

”Rob’un finans sektöründe başardıkları hepinizin malumu. Gerçekten de üzerine çok bir şey söylemeye gerek bırakmayacak bir kariyeri var. Özellikle de finans sektöründe inovasyon ve yeni teknolojilerin kullanımı ve düzenlenmesi konusunda işinde uzman biri. Bizim organizasyonumuza katılması ile birlikte, EOS’un daha iyi yerlere geleceğinden eminim. Kendisinin tecrübesi, azmi ve yeteneği; onun Block One için uygun bir tercih olmasına katkı sağladı. Şimdi çalışma zamanı.”

Blockchain Teknolojisi’nin Cazibesi

EOS, temelde ölçeklenebilir Blockchain yazılımları ortaya çıkarabilmek için kurulmuş bir şirket. Yüksek performanslı işleri vasıtası ile veri transferini güvence altına almayı amaçlayan platform, aynı zamanda üzerinden merkezi olmayan uygulamalar geliştirilmesine de olanak tanıması ile biliniyor. Blockchain üzerinde işlem yapmak isteyen geliştiriciler için artık ilk tercih olarak görülmeye başlanan firmanın projesinin tahmini değeri ise tam 12 milyar dolar.

Blockchain teknolojisi, insanların hayatlarına çeşitli noktalarda dokunmayı ve onları yakalamayı başarma konusunda oldukça iyi gidiyor. Özellikle düşük maaliyet, hız ve ölçeklenebilir çözümler üzerinde odaklanan EOS; bu sebepledir ki piyasadaki rakiplerine oranla biraz daha öne çıkmış durumda. EOS’un arkasındaki geliştirici şirket olan Block One da bu durumun farkında ve daha da ileri gitmek için araştırmalara ve çalışmalara devam ediyor.

Çeşitli resm işlemlerin tamamlanmasının ardından Jesuadason’un ekibe resmi olarak katılacağı belirtiliyor. Başarılı yöneticinin geleneksel bir bankayı bırakıp EOS’ta görev almaya başlayacak olması, kripto para ve Blockchain sektörünün büyük yöneticiler için nasıl birer cazibe merkezi haline gelmeye başladığının da en büyük göstergelerinden biri. Kendini kanıtlamış, nitelikli ve tecrübeli kişiler sektöre girmeye başladıkça; sürecin bilinirliği ve meşruiyeti de bir o kadar artacak. EOS için de, Jesuadason’un ekibe katılması, orta ve uzun vadede şirkete birçok şey katacak ve EOS’u daha da geliştirmeye yarayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment