Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Confido ICO’su 340 Bin Dolar İle Ortalıktan Kayboldu!

Geçtiğimiz günlerde ICO’lara kuşkuyla yaklaşan insanların öfkesini artıracak bir olay yaşandı. Bir ICO tam 347,000$ toplayınca piyasadan silindi! Confido adlı ICO’nun sattığı token’ların sembolü CFD’ydi, ICO’nun hedefi ise ‘güvenli ve sorunsuz kripto para ödemeleri’ şeklinde bir açıklamadan ibaretti.

Projenin websitesi ve Reddit’teki tartışma forumu toplanan para ve kuruculardan hiçbir iz bırakmayacak bir şekilde ortadan kalktı. Kurucu olduğu iddia edilen ve eski bir eBay çalışanı olan Joost van Doorn ise şirketin Reddit konusuna bir açıklamada bulundu. Yazılan mesajın tamamına Medium platformunda paylaşılan makaleden ulaşabilirsiniz. Bu arada aslında bu makalenin de kaldırıldığını ancak internetin geçmişini kaydeden bir site tarafından görüntülenebildiğini de hatırlatalım.

“Şu anda imzaladığımız bir sözleşme dolayısıyla yasal problemler yaşıyoruz ve zor bir durumdayız. Sözleşmeyi yasal danışmanımızdan bir sorun yaratmayacağı ve riskin çok ufak olduğu sözünü aldıktan sonra imzalamıştık. Detayları veremem ve vermeyeceğim, ancak danışmanımız yanılmış. Sözleşme tam tersine birçok sorun yarattı.”

Confido, TokenLot adlı bir platform tarafından erişime sunulmuştu, ancak platformun koinlerin nerede olduğu hakkında bir bilgisi yok. Görünüşe göre ICO muhtemelen bir dolandırıcılıktı. Token’lar alıcılarına websitesi üzerinden ulaştırılmış, ancak platformda sözü verilen çalışmaların hiçbiri yapılmamış. Bunun yerine –yasal sorunlar nedeniyle– şirket öylece piyasadan silindi, arkasında da kuruculardan hiçbir iz bırakmadı.

Şirket ortalıktan yok olunca Confido token’ının liste fiyatı da %90 azalarak sert bir düşüş gerçekleştirmiş. 14 Kasım’da 10 milyon $ piyasa hacmine ulaşan token, şu anda sadece 50,000$ seviyelerinde… ICO’lar birçok kişi tarafından riskli bir iş olarak öngörülüyor. Aynı zamanda bu token’ların satışını yasaklayan hükümetler de mevcut, ancak arada kaynayan yine haliyle ne yazık ki tüketiciden başkası değil.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment