Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ConsenSys WordPress Platformuna Yatırım Yaptı

ConsenSys, WordPress tabanlı yeni bir haber platformunun gelişimine katkıda bulunmaya karar verdi.

ConsenSys, açık kaynaklı bir WordPress projesi olan Newspack’e 350 bin dolar değerinde yatırım yaptı.

Blockchain sektörünün önde gelen şirketlerinden olan ConsenSys, bu yatırımla birlikte Google News, The Lenfest Institute for Journalism ve The John S. and James L. Knight Foundation gibi kuruluşların arasına katılmış oldu.

WordPress’in ana şirketi olan Automattic ve onun ortak şirketleri olan Spirited Media ve News Revenue Hub, şu ana dek bu proje için 2.4 milyon dolar değerinde yatırım topladılar.

ConsenSys, dünyanın en popüler site yönetim sistemi olan WordPress’e yatırım yapmanın yanında başka katkılarda bulunacak. ConsenSys, bu yeni yayın platformuna Blockchain tabanlı bir eklenti hazırlayacak.

ConsenSys’in geliştirdiği bu eklenti, söz konusu platformun Civil’e giriş yapmasını sağlayacak. Temelinde bir gazetecilik platformu olan Civil, kendi içeriğini üreten kişilere merkezsiz bir arşivleme hizmeti sunuyor.

ConsenSys tarafından desteklenen Civil Media, 8 milyon dolarlık yatırım alabilmek için Ekim 2018’de bir ICO düzenledi. Şirket ICO boyunca 1.4 milyon dolar yatırım aldı ve hedefini karşılayamadı. Bu hedefi karşılayamayan Civil, topladığı yatırımları iade etti ancak yeteri kadar yatırım alamamış olmasına rağmen hizmet Şubat 2019’da hizmet vermeye başlayacağını duyurdu.

Şu ana dek en fazla sayıda Civil Media (CVL) tokenı alan şirketin ConsenSys olduğu biliniyor. Şirket, yatırımcılar için satışa çıkarılan tokenların yüzde 80’lik kısmını satın aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment