Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mati Greenspan: Bitcoin ETF’sini Unutun, Bakkt Platformu Ondan 100 Kat Daha İyi

Bitcoin ve kripto para piyasası 2018 yılında sert bir düşüş yaşadı ve bunda, beklenti yaratan birkaç önemli haberin ertelenmesinin de payı var. 2017 yılında boğayı getirdiği iddia edilen Bitcoin vadelileri, anlık bir artış yaratmış ve bunun devamı gelmemişti.

Uzmanlar ise Bitcoin vadelilerinin sürekli etkisini yaratacak çözümün, Bitcoin Borsa Yatırım Fonu olduğunu vurgulamakta. Bitcoin ETF‘si olarak da bilinen bu finansal araç, kurumsal yatırımcıların kripto para birimlerine yatırım yapmasını kolaylaştıracak ve büyük ihtimalle kripto para piyasalarının çok ihtiyaç duyduğu kurumsal yatırımcıyı sonunda uzun soluklu getirebilecek.

Üst üste reddedilen ETF başvurularına rağmen VanEck tarafından yapılan başvuru umut vermekte ve SEC bu başvuruyu son olarak Şubat ayına kadar erteledi. Bazıları ETF onayından umudunu keserken, piyasanın küçük bir kısmı ise hala umuda sahip. Duruma başka bir bakış açısı getiren eToro’nun ünlü analisti Mati Greenspan ise, Bitcoin ETF’sinden 100 kat daha önemli bir olayın olduğunu vurguladı.

Bitcoin ETF’sinden 100 Kat Daha İyi

Geçtiğimiz 2018 yılında duyurusu yapılan ve dünyanın en büyük menkul kıymet borsalarından NYSE’nin sahibi ICE tarafından piyasaya sürülen Bakkt, hem arkasındaki kurum olan ICE hem de Bitcoin vadelilerini fiziki olarak sunacak olmasından dolayı çok büyük önem taşıyor.

Forget a Bitcoin ETF!

The service that @Bakkt is preparing is 100x better. #HODL + #BUIDL + #SPEDN 🚀https://t.co/idIXT4gBhK

— Mati Greenspan (@MatiGreenspan) 16 Ocak 2019

Greenspan Bitcoin fiziki vadelileri ile insanların sadece yatırım yapma imkanı değil, aynı zamanda Bitcoin harcama imkanı da kazanacağını vurguladı. Bakkt da ABD içerisinde onay bekleyen platformlardan birisi ve mevcut hükümet kapanması nedeniyle CFTC’den çok beklenen onayı hala alamadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment