Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ConsenSys’de Sular Durulmuyor! Ünlü Yönetici Firmadan Ayrıldı

Ethereum kurucu ortaklarından Joseph Lubin’in arkasında olduğu ConsenSys firması, özellikle 2018 yılında yaşanan kripto para kışından dolayı inanılmaz zarar gördü ve hala da görmeye devam ediyor. Firma 2018 yılının ortalarından bu yana ciddi üst düzey yönetici kayıpları yaşadı ve firmanın başka bir önemli ismi Amanda Gutterman da firmadan ayrıldığı haberleri ile gündeme geldi.

Konu ile ilgili iki kişinin CoinDesk’e aktardığı bilgilere göre, Gutterman CMO rolünden kendi isteği ile ayrıldı. Başarılı kadın yönetici geçtiğimiz Mayıs ayında firmadan ayrıldığını açıklayan Kavita Gupta ve 6 Haziran tarihinde istifasını veren Andrew Keys sonrasında neredeyse bir ay içerisinde ayrılan üçüncü kişi oldu.

Joseph Lubin’in önderlik ettiği blockchain firması geçtiğimiz yıl yaşanan işten çıkarmalar ile 1.000 çalışana kadar düşmüştü. Brooklyn merkezli firma hala Ethereum ekosistemi için yaptığı geliştirmeler sayesinde önemli bir kurum olarak bilinmekte.

Gutterman aslında 2016 yılında ConsenSys’ye giriş yapmıştı ve daha önce Slant News bünyesinde kurucu ortaklık ve editörlük görevlerini sürdürmüştü. Gutterman ilgili haberin yayınlanması sonrasında CoinDesk’e yaptığı açıklamada ”ConsenSys için danışmanlık yapmaya” devam edeceğini ifade etti. Eski CMO özellikle şirketin Eylül ayındaki Ethereal Tel Aviv etkinliğinin düzenlenmesi için yardımcı olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment