Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Petrol Kuyusundan Elektrik ‘Çalan’ Bitcoin Madencisi Tutuklandı!

Lider kripto para birimi Bitcoin 2018 yılında tecrübe ettiği düşüş esnasında birçok finansal uzmana göre ‘ölü’ olarak ilan edilse de, 2019 yılındaki ralli neredeyse herkesi haksız çıkardı ve Bitcoin’in bir balon olmadığını gözler önüne serdi.

Bitcoin’in tekrardan yükselişe geçmesi ile beraber Bitcoin madencilerinin sayısında da bir artış yaşandı ve bu artış sonuç olarak bazı illegal olaylara da yol açtı. Çinli bir Bitcoin madencisi kendi madencilik işlemlerini yapabilmek için kaçak elektrik kullandıktan sonra kendisini polis gözetimi altında buldu.

Yerel haber kaynağı The Global Times’ın aktardığı bilgilere göre söz konusu madenci Çin’in en büyük petrol kuyularından birisinin ürettiği elektriği kaçak olarak kullanması sonucu hapis cezasına mahkum edildi. Haberde Li soy adı verilen suçlu, derin havuzların altına kablolar yerleştirip elektrik faturasından kaçınmak için bu yolla kaçak elektrik kullanmaktaydı.

Polis ise ilgili petrol havuzunun işletmecisi olan Daqing Oil Field’in başkanı tarafından ‘aşırı elektrik kullanıldığı’ ihbarının yapılması sonrası harekete geçip 20 aktif Bitcoin donanımı tespit etti. Söz konusu donanımlar aylık yaklaşık olarak 7.000 dolara yakın elektrik kullanımına yol açmaktaydı. Polisler iki kilometrelik bölgeyi araştırmak için birden fazla drone cihazı da kullandı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment