Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Google Verileri Güney Kore’de Bitcoin’in Patlamak Üzere Olduğunu Kanıtladı!

Güney Kore uzun bir süredir Bitcoin ve kripto para kabulü için önemli bir yere sahip oldu. İlk başlarda neredeyse herkes tarafından şüpheyle yaklaşılan Bitcoin, artık hükümetler ve bankalar tarafından bile kabul görmekte ki bu durum Güney Kore içerisinde oldukça farklı bir yere sahip.

Google Trends verileri incelendiğinde geçtiğimiz hafta neredeyse her gün Güney Koreli yatırımcıların kafalarında Bitcoin ile uyandığını görmek mümkün. Aşağıdaki ilk görselde Bitcoin kelimesi için dünya çapındaki arama verileri görülmekte ve neredeyse her gün aynı saat içerisinde benzer bir yükseliş mevcut.

bitcoin searches worldwide

Güney Kore için olan Google Trends verilerine bakıldığında ise, neredeyse tam olarak sabah saat 7 de Bitcoin aramasının devasa bir yükseliş yaptığı görülmekte.

Bitcoin searches South Korea this week

50 milyondan fazla insana sahip olan Güney Kore, özellikle teknoloji konusunda dünya liderlerinden birisi haline geldi ve Bitcoin ile diğer kripto para birimlerinin kabulünün Güney Kore içerisinde artması küresel kabulün önünü açabilecek güce sahip.

Bitcoin özellikle Nisan ve Mayıs ayları arasında ABD ve Çin’in arasındaki ticaret savaşlarından etkilenip yükselişe geçmişti. Çin’in yanı sıra Asya piyasasının önemli isimlerinden birisi olan Güney Kore’nin de BTC’ye olan ilgisi, boğaları getirebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment