Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Consensys’ten Tepkiler Üzerine Geri Adım: Metamask Veri Gizliliği Güncellenecek

Geçtiğimiz ay kripto cüzdanı Metamask üzerinde yayınladığı veri gizliliği politikası ile kripto para sektörünün tepkisini çeken Consensys, tepkiler üzerine politikasında değişikliğe gitmeyi planladığını açıkladı.

Ethereum (ETH) ağı üzerine yazılımlar geliştiren Consensys 6 Aralık tarihinde resmi web sitesi üzerinde yayınladığı duyuruda, Metamask kullanıcılarının yalnızca IP adreslerini ve cüzdan verilerini yedi güne kadar saklamayı planladığını açıkladı.

Kasım ayının ilk günleri veri gizliliği politikasını yayınladığında büyük bir kesimden tepki toplayan Consensys, yaptığı son açıklama ile kullanıcı verilerini bir süre sakladıktan sonra sildiklerini ve gelecek güncelleme ile beraber yalnızca kullanıcı IP ve cüzdan verilerini saklayacaklarını ve bu saklama süresini de yedi güne indirmeye çalışacaklarını belirtti.

İlk veri politikası yayınladığında ad, soy ad, yaş ve cinsiyet gibi verileri topladığını bildiren Consensys bunların yanı sıra kredi kartı ve banka kartı bilgilerini, ödeme alışkanlıklarını, kullanıcı IP adreslerini ve Ethereum cüzdan adreslerini de topladığını açıklamıştı. Kullanıcılar bu denli hassas verilerin toplanmasının ciddi güvenlik zafiyetlerine sebep olabileceğini ve kullanıcı mahremiyetine aykırı olduğunu savunarak şirkete tepki göstermişti.

Şirket öte yandan uzaktan prosedür çağrısı (RPC) sağlayıcısı Infura’yı bypass ederek farklı RPC hizmetleri kullanıp veri gizliliği sağlamaya çalışan kullanıcıların farklı önlemler de alması gerekebileceğini çünkü her RPC’nin kendi gizlilik politikası olduğunu belirtti. Kullanıcı verilerini güvende tuttuklarının altını çizen şirket, “insanları alternatif arama konusunda korkutmak istemiyoruz yalnızca ihtiyatlı davranıyoruz” ifadelerini kullandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!