Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MetaMask’ın Sahibi ConsenSys’dan Tartışmalı Gizlilik Güncellemesi: Kart Bilgileri Toplanacak

Ethereum (ETH) ağı üzerine yazılımlar geliştiren ConsenSys, kripto cüzdan hizmeti MetaMask kullanıcılarının verilerini topladığını açıkladı.

ConsenSys 23 Kasım tarihinde resmi web sitesi üzerinde güncellediği yeni gizlilik politikası kapsamında, on-chain kripto cüzdan hizmeti MetaMask kullanıcılarının kullanıcı verilerini topladığını bildirdi. Toplanılan verilerin arasında birçok hassas veri bulunduğu görüldü.

Şirket açıklamalarında kullanıcıların ad, soyad, yaş, cinsiyet gibi kimlik bilgilerinin yanı sıra hizmetleri kullanma alışkanlıklarına dair geri bildirimleri, pazarlama tercihlerini ve kredi kartı veya ödeme kartı numaraları gibi ödeme bilgilerini de toplayacağını bildirdi. Ayrıca ConsenSys, MetaMask’ın varsayılan uzaktan prosedür çağrısı (RPC) sağlayıcısı olan Infura’yı kullanan kullanıcıların IP adresini ve Ethereum cüzdan adresini de toplayacağını açıkladı.

Şirketin yeni gizlilik politikasını yayınlaması üzerine sosyal medyadan birçok kullanıcı yeni sistemin güvenlik ve kullanıcı mahremiyeti açısından pek çok soru işareti barındırdığını dile getirdi. Geçmişte siber saldırıya uğrayarak kullanıcılarının kimlik bilgilerini üçüncü taraflara kaptıran firmalar örnek gösterilerek ConsenSys’a bu tutumundan vazgeçmesi için çağrıda bulunuldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!