Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cosmos Interchain Devrinin Başlangıcını Duyurdu

Cosmos (ATOM) topluluğunun bugün yaptığı oylama sonucunda Interchain-Blockchain Communication (IBC) destekli işlemlerin önü açıldı. ATOM fiyatı, oylama bittikten sonraki birkaç saat içerisinde %10’dan fazla yükseldi.

IBC için Proposal 41 başlığıyla sunulan öneri, bugün 1.500’den fazla validatörün katıldığı oylama sonucunda Türkiye saatiyle 11:45’te kabul edildi.

Temeli 2016’da atılan IBC, bu yılın şubat ayında hayata geçmişti. Bugün yapılan oylamayla birlikte, IBC uyumlu blockchainler arasında geçiş yapılabilecek.

“Blockchainler arası devir”

Kullanıcılar, artık IBC ile uyumlu olduğu müddetçe herhangi bir blockchainden Cosmos’a ve vice versa geçiş yapabilecekler. Farklı blockchainleri Cosmos Hub’da bir araya getirmesi için tasarlanan IBC, Cosmos için “blockchainler arası devrin başlangıcı” olarak tanıtıldı.

Cosmos topluluğu, 17 Mart’ta düzenlenen başka bir oylamayla Gravity DEX için yeşil ışık yaktı. Kullanıcılar bu borsada IBC pariteleri ile işlem yapabilecek, buradaki tokenlar yine IBC transferleriyle Cosmos Hub’a aktarılabilecek. Tendermint CEO’su Peng Zhong, bu uyumluluğu “tarihi bir an” olarak tanımladı.

Oylama sonrayı neredeyse %10 değerlenen ATOM, yazım sırasında Coinbase Pro’da 20,478 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!