Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Craig Wright 8 Milyar Dolarlık Bitcoin’e “Şimdilik” Erişemiyor

Craig Wright’ın avukatı tarafından yapılan açıklamalara göre Wright’ın Satoshi Nakamoto’ya ait olan Bitcoinlere şu an için erişimi yok.

Anahtarlar Yok

Satoshi Nakamoto olduğu iddia eden Craig Wright’ın avukatı, Wright’ın davasıyla ilgili önemli bir duyuru yaptı.

Decrypt tarafından aktarılan bilgilere göre Wright’ın şu anda Satoshi Nakamoto’ya ait olduğu düşünülen 8 milyar dolarlık Bitcoinlere erişimi yok.

Ne Anlama Geliyor?

Craig Wright’ın bu Bitcoinlere şu anda erişiminin olmadığı zaten biliniyordu. Wright, zamanında kazdığını iddia ettiği Bitcoinlerin şu anda başka bir hesapta tutulduğunu, bu hesabın özel anahtarlarının kendisine bir kurye aracılığıyla iletileceğini söylemişti.

Wright geçtiğimiz günlerde mahkemeye ifade verirken bu gizemli kuryenin kendisine binlerce adres gönderdiğini söyledi ve mahkemeye 16 binden fazla adresin bilgisini sundu. Wright, bu kuryeyle iletişime geçtiğini söyledikten sonra bazı kripto para takipçileri Wright’ın söz konusu BTC’lerin özel anahtarını da aldığını düşünmeye başladılar.

Wright’ın avukatı ise Decrypt’e konuştu ve Wright’ın henüz bu özel anahtarları teslim almadığını ve şu an için 8 milyar dolarlık (veya daha fazla) BTC’lere şu an için erişiminin olmadığını vurguladı.

Kimi kripto para takipçilerine göre Wright’ın avukatının bu açıklaması pek şaşırtıcı değil. Çünkü bu isimlere göre Wright’ın bu özel anahtarlara zaten erişimi yoktu ve hiçbir zaman da olmayacak. Dolayısıyla avukatın bu açıklamalarının herhangi bir ehemmiyeti yok.

Kimi takipçiler ise Wright’ın özel anahtarlara şimdilik erişiminin olmadığını vurguluyor, kendisinin bu özel anahtarları hala teslim alabileceğini söylüyorlar. Özellikle Calvin Ayre gibi isimler Wright’ın gerçekten Satoshi Nakamoto olduğunu öne sürüyorlar.

Bitcoin SV Fiyatında Son Durum

Wright’ın 8 milyar dolarlık BTC’ye erişebildiği iddiaları çıkınca Bitcoin SV fiyatı adeta uçuşa geçmişti.

Coinmarketcap verilerine göre Bitcoin SV yalnızca birkaç gün içerisinde birkaç kat artış yaşadı ve bu süreç içerisinde pek çok yatırımcının yüzü güldü. Ancak özellikle Wright’ın avukatının açıklamalarının ardından Bitcoin SV fiyatının düşüşe geçtiğini görüyoruz.

Yalnızca birkaç gün içerisinde 150 dolardan 400 dolara kadar çıkan Bitcoin SV an itibarıyla yüzde 18’lik bir düşüşle 250 dolara gerilemiş durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment