Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yatırımcıları İçin En Kazançlı Günler Hangileri?

Yeni yapılan bir araştırmaya göre uzun vadeli bir Bitcoin yatırımcısı özellikle pazartesi günleri BTC aldığı zaman kar elde ediyor.

Pazartesi Sendromu

Günümüzde geleneksel piyasalara baktığımızda pazartesi günlerinin ya durgun ya da kötü geçtiğini görüyoruz. Geleneksel piyasalarda hafta sonları işlem yapılamadığı için hafta sonu yaşanan gelişmelerin etkisi ancak pazartesi günleri hissediliyor ve bu da genelde piyasayı olumsuz yönde etkiliyor.

Yeni yapılan bir araştırma ise kripto para piyasasında durumun tam tersi yönde olduğunu gösteriyor. Cointelegraph tarafından aktarılan bilgilere göre bir Bitcoin yatırımcısı, özellikle uzun vadeli bir yatırım yapmayı düşünüyorsa pazartesi günü BTC almayı tercih edebilir. Çünkü pazartesi günleri kripto para piyasası için genelde iyi geçiyor.

Nisan 2013-Ocak 2020 aralığını kapsayan bu araştırma gösteriyor ki kripto para piyasası pazartesi günleri genel olarak yüzde 0.54 oranında kar getiriyor.

Kaynak: Cointelegraph

Aynı süreç içerisinde çarşamba ve perşembe günlerinin ise genel olarak kötü geçtiğini görebiliyoruz. Yukarıdaki tabloda da görülebileceği üzere çarşamba-perşembe günleri BTC alan yatırımcılar ortalama yüzde 0.09 ve yüzde 0.23 oranlarında zarar ediyorlar.

Kısa Vadeli Veriler

2013-2020 yıllarını kapsayan bu veriler Bitcoin yatırımcılarının özellikle pazartesi günleri kar elde ettiklerini gösteriyor.

Kısa vadeli verilere baktığımızda ise ortaya daha farklı bir tablo çıktığını görebiliyoruz. Ocak 2019-Ocak 2020 tarihlerini kapsayan araştırmaya göre Bitcoin yatırımcıları için haftanın en karlı günü cuma oluyor. Eğer bir yatırımcı geçtiğimiz yıl perşembe günü Bitcoin alıp cuma günü bu Bitcoin’i satmışsa ortalama yüzde 1.1 oranında kar elde etmiş oluyordu.

Kaynak: Cointelegraph
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment