Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski CFTC Başkanından “Dijital Dolar Projesi”

ABD Emtia Vadeli İşlem Sözleşmeleri Ticareti Komisyonu (CFTC) eski başkanı Christopher Giancarlo, oldukça önemli sayılabilecek bir adım attı.

Accenture ile işbirliği yapan Christopher Giancarlo, dijital dolar fikrini geliştirebilmek için yeni bir proje başlattı.

Dijital Dolar Çalışması

CFTC’nin eski başkanı olan Christopher Giancarlo bir süredir ABD Merkez Bankası’nın doları dijitalleştirmesi gerektiğini söylüyordu. Giancarlo artık bu söylemlerini daha somut bir boyuta taşıdı.

Duyuruyu sosyal medya hesabından yapan Giancarlo Dijital Dolar Projesi adlı, kar amacı gütmeyen yeni bir proje kurduklarını açıkladı. Dijital Dolar Projesi adlı bu yeni proje, alanının en büyük isimlerinden biri olan Accenture ile birlikte çalışacak.

Neler Yapılacak?

Christopher Giancarlo’nun amacı bu proje aracılığıyla dijital dolar fikrini tanıtmak, geliştirmek ve yeni tasarımlar üretmek. Kendisi konu hakkında şu yorumu yapıyor:

Dijital Dolar Projesi’nin amacı bir yandan Amerikan Doları’nı dijitalleştirmek bir yandan da içinde yaşadığımız dijital çağa uygun, daha ucuz ve daha hızlı bir para birimi geliştirmek.

ABD Merkez Bankası’nın henüz Dijital Dolar Projesi adlı bu projeyle herhangi bir bağlantısı yok. Ancak Giancarlo’nun amacı bu proje kapsamında çeşitli ekonomistlerle, avukatlarla, politikacılarla bir araya gelmek ve onları dijital dolar fikrine ikna etmek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment