Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Konya’nın Şehir Coin Projesi 1 Yıla Hazır

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın kendi geliştireceği Şehir Coin projesiyle ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

Başkan Altay tarafından yapılan açıklamalara göre bu projenin 1 yıl gibi bir süre içerisinde hayata geçmesi bekleniyor.

Uzman Ekip

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay geçtiğimiz günlerde Şehir Coin adlı bir projeden bahsederek pek çok kişinin ilgisini çekmişti.

Sözcü’ye konuşan Başkan Altay, bu projenin finans ve bilişim alanlarında uzman olan yedi kişilik özel bir ekip tarafından hazırlandığını söyledi. Başkan Altay projenin ortaya çıkış süreci hakkında şu yorumu yaptı:

Belediyemizin sosyal projeleri için bunun teknolojik bir çözüm olabileceği fikrinden yola çıkarak bu projeye başladık. Dünya’daki teknolojik gelişmelere ayak uyduralım ve bu fırsatı kaçırmayalım istedik. Bununla da dünyada bir ilki başarmak istiyoruz.

Nasıl Üretilecek?

Başkan Altay’ın açıklamalarına göre Konya, Şehir Coin projesiyle birlikte dünyada böyle bir projeyi hayata geçirmiş ilk belediye olacak.

 

Konya Bilim Merkezi Danışmanı Dr. Ali Osman Çubukdiken’in Sözcü’ye verdiği demeçlere göre bu sistem

“Blokzincir teknolojisinin getirdiği şeffaflık, güvenlik ve değişmezlik özelliği nedeni ile içerisinde bütüncül olarak kendi güvenliğini” sağlayacak.

Bu projenin gelişim sürecinde belediye varlıkları ve rezerv fon kullanılacak. Söz konusu rezerv fon, bu sisteme dahil olmak isteyen paydaşların katkılarıyla oluşturulacak.

Nasıl Kullanılacak?

Blockchain tabanlı bir proje olan Şehir Coin’in belediye hizmetlerinde kullanılması bekleniyor.

Konu hakkında yapılan açıklamalara göre Konyalı vatandaşlar bu dijital parayı belli bir ekosistem içerisinde bir ödeme aracı olarak kullanabilecekler. Vatandaşlar yine belediye hizmetlerinden bu dijital parayı kullanarak, avantajlı bir şekilde faydalanabilecekler.

Başkan Altay’ın açıklamalarına göre ön çalışmasının 6 ay sürmesi beklenen bu proje 1 yıl içerisinde tamamen hazır hale gelebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment