Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Craig Wright: Biri Size Yanlışlıkla Bitcoin Gönderirse Kullanmayın

Bitcoin SV’nin (BSV) sıkı bir destekçisi olan Craig Wright, “beklenmedik” kripto para işlemleriyle ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Wright’ın bu açıklamalarına göre cüzdanında durduk yere fazladan kripto para bulan kişiler aslında risk altında olabilirler.

BSV’nin önde gelen isimlerinden olan Craig Wright, beklemediği halde cüzdanında fazladan kripto para gören kişiler için bir uyarıda bulundu. Wright’a göre eğer yatırımcılar kendilerine yanlışlıkla gönderilmiş koinleri kullanmaya kalkışırlarsa tehlike altında olabilirler.

Birleşik Krallık’taki bir yasayı kaynak göstererek konu hakkında konuşan Wright şu açıklamayı yapıyor:

“Eğer beklemediğiniz halde biri size Bitcoin gönderirse bu Bitcoin’i yasal olarak harcamamanız gerektiğini biliyor muydunuz? Cüzdanınızda Bitcoin tutuyor olabilirsiniz ama bu Bitcoin ‘sahibi’ olduğunuz anlamına gelmez.”

Wright aslında bu açıklamayı yaparken yukarıda da belirttiğimiz üzere Birleşik Krallık’taki bir yasayı kaynak gösteriyor: 1968’deki Hırsızlık Yasası. Wright’a göre yanlışlıkla yapılmış bir işlem yüzünden fazladan Bitcoin alan kişiler, bu koinleri kullanırlarsa yukarıdaki yasayı ihlal etmiş sayılabilirler:

“Eğer adresinize hiç dokunmamışsanız davadan bir şekilde kurtulabilirsiniz. Ama eğer o koini kullandıysanız…”

Wright’a göre eline yanlışlıkla fazladan Bitcoin geçen kişiler, bu işlemin aslında “bağış” olduğunu iddia ederek alacakları cezayı hafifletebilirler. Ancak bu durumda dahi söz konusu kişilerin belli oranlarda vergi ödemeleri gerekecek. Tabii eğer bu kişinin resmiyette “hayır kurumu” diye bir kaydı varsa durum değişebilir.

Wright tüm bu açıklamaları yaparak kripto parayla işlem yaparken son derece dikkatli olunması gerektiğini hatırlatıyor ve insanları uyarıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment