Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Önce Binance, Sonra Huobi ve OKEx – Ethereum Hard Fork’unu Destekleyen Borsa Sayısı Artıyor

Dünyanın önde gelen kripto para borsalarından OKEx ve Huobi Global, yakın zamanda paylaştıkları bir basın açıklamasında, önümüzdeki 14 ile 18 Ocak tarihleri arasında gerçekleşeceği planlanan Ethereum Constantinople hard fork’unu destekleyeceklerini açıkladılar.

Son dönemlerin popüler konusu haline gelen Ethereum hard fork’u, temel olarak Ethereum blockchain’ini köklü bir değişime sokacak ve sistemi baştan aşağıya güncelleyecek. Hard fork içerisinde gerçekleşecek olan tek şey block ödüllerinin 3 ETH’den 2 ETH’ye düşmesinden ibaret olmasa da,  şüphesiz en çok gündeme gelen gelişme bu oldu.  Ağ bunun yanı sıra mevcut proof-of-work (PoW) sistemini yumuşatıp, proof-of-stake (PoS) sistemine geçişi de kolaylaştırmayı amaçlıyor.

OKEx, kendi platformunda bulunan Ether’ler için tam olarak 7.080.000’ıncı blockta bütün hesapların o anki snapshot’ını çekecek ve hard fork bitiminden sonra bunları tekrardan kullanıma açacak. Hem Huobi hem de OKEx, müşterilere ellerindeki ETH’leri borsalara yatırması tavsiyesinde bulundu ve bunun olası teknik problemlere karşı önlem amaçlı yapılması gerektiğini vurguladı.

İlk günlerinde merkeziyetsiz uygulamalar için bir platform olarak tasarlanan Ethereum, kuruluş tarihinden bu yana 4 temel güncelleme yaşadı ve ağın amaçlandığı şekilde hizmet edebilmesi konusunda birden fazla adım attı. Vitalik Buterin’in ifadelerine göre Ethereum ağının en son hedefi, PoW protokolünden tamamiyle PoS protokolüne geçiş yapmak ve madencilik ile ölçeklenme tabanlı problemleri tamamen çözmek.

Ethereum hard fork’una sayılı günler kala, Binance, OKEx ve Huobi gibi önde gelen kripto para borsalarının çoğu fork’u desteklediklerini açıkladı ve bu gerçekten önemli bir gelişme.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment