Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Craig Wright Davasında Bazı Bitcoin Mesajlarına Kısıtlama Geldi

Craig Wright davasında ön yargı oluşturabileceği gerekçesiyle bazı Bitcoin mesajları hakkında kısıtlama kararı getirildiği açıklandı. Yasağın amacının ise jürinin ön yargıya kapılıp yanlış karar vermesini engellemek olduğu ifade edildi.

Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden Craig Wright, hakkında ön yargı oluşmasına yol açabilecek Bitcoin mesajları için harekete geçmiş ve jüri önünde okunmasını istemediğini beyan etmişti. Decrypt’in haberine göre mahkeme, Wright’ın bu isteğini olumlu karşıladı ve kabul etti. Bitcoin yazarı Andreas Antonopoulos’un da dahil olduğu Craig Wright davasında, Antonopoulos’un dava sırasında çeşitli blockchain adresleri tarafından onaylanıp imzalanmış olan 145 mesajın okunması engellenmiş oldu.

Mesajlarda neler söylendi?

2020 Mayıs ayında 145 blockchain adresi, Craig Wright’ın Satoshi Nakamoto olmadığına dair bir mesaj yayınlamışlardı. Yayınlanan mesajın sonunda şu ifadeler kullanılmıştı:

“Craig Wright yalancı ve sahtekardır. Kendisi bu mesajı imzalamak için gereken anahtarlara sahip değil. Hepimiz Satoshi’yiz!”

Craig, söz konusu anahtarların güvenli bir yerde tutulduğunu, gizemli bir kişinin bu adresleri çözmesi gerektiğini iddia etmişti. Fakat Wright’ın iddiaları sonuç getirmedi ve kendisi bu anahtarlara erişimi olmadığını kabul etmek zorunda kaldı. Mahkeme de yeni bir kararla bu adreslerde bulunan mesajların okunmasına kısıtlama getirmiş oldu.

Mahkeme açıklamasında, Satoshi Nakamoto ile ilgili e-posta veya çeşitli paylaşımların okunmasının tam anlamıyla bir görüş yansıtmadığı, bu nedenle jürinin bu tip mesajları okumayacağı bildirildi. Ek olarak, Craig Wright’a saldırı niteliği taşıyan ve kimlikleri doğrulanamayan birçok adresten gelen mesajların da mahkeme şartlarına uymadıkları gerekçesiyle kısıtlama getirileceği belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!