Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Craig Wright Yaklaşık 111.000 Tane Bitcoin İçin Dava Açtı

Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden Craig Wright, 16 yazılım geliştiricisine dava açtı. Wright, davanın sonunda yaklaşık 111.000 tane Bitcoin’e erişim sağlamayı hedefliyor.

Kendisinin Bitcoin’in mucidi olduğunu iddia eden Avustralyalı bilgisayar mühendisi Craig Wright, aralarında Bitcoin (BTC), Bitcoin Satoshi Vision, Bitcoin Cash ve Bitcoin Cash ABC geliştiricilerinin bulunduğu toplam 16 kişiye Londra’daki Yüksek Mahkeme’de dava açtı.

Bitcoin cüzdanlarına erişim istiyor

Craig Wright, Şubat 2020’de evindeki bilgisayar ağına bir hack saldırısı düzenlendiğini ve bu sırada kendisine ait 2 tane Bitcoin cüzdanının çalındığını iddia ediyor.

Wright’ın avukatları, yılın ilerleyen aylarında BTC, BSV, BCH ve BCH ABC geliştiricilerine birer mektup gönderip, bu ağlardaki usulsüz işlemlerin önlenmesi ve söz konusu adreslerde bulunan Bitcoinlerin Wright’a iade edilmesi talebinde bulundular.

Yüksek Mahkeme’de dava açtı

Reuters’ın çarşamba günkü haberine göre Wright, içinde yaklaşık 111.000 tane Bitcoin bulunan ve artık onun kontrolünde olmayan cüzdanlara erişmek için Londra’daki Yüksek Mahkeme’ye başvurdu.

Toplamda 16 yazılımcıya karşı açılan davada, davalılardan biri Wright’ın ve avukatlarının iddialarını “asılsız” diyerek tanımladı. Davalıların bir kısmının Avrupa’da, bir kısmının ABD, Yeni Zelanda, Avustralya, Japonya gibi ülkelerde ikamet ettiği belirtildi.

Wright’ı temsil eden Ontier adlı hukuk firmasının ortaklarından Paul Ferguson, bu yazılımcıların, kayıp Bitcoinleri Wright’a iade etmekle “yükümlü olduklarını” söyledi.

Reuters’a konuşan ve davalıların arasında yer alan Peter Todd, bu cüzdanların Craig Wright’a ait olup olmadığının hala teyit edilmediğini ve Bitcoinlere “keyfi şekilde el konulmaması” gerektiğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!