Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Protokolü Aave’den Kurumsal Müşterilere Özel Regülasyonlu Havuz

Merkeziyetsiz bir likidite protokolü olan Aave, DeFi sektörüne girmeye hazırlanan kurumsal kullanıcılara yönelik özel bir havuz geliştiriyor.

Kredi işlemlerini merkeziyetsiz hale getiren Aave, bazı kullanıcılarına suç gelirlerinin aklanmasıyla mücadele (AML) kapsamında uyarıda bulunmaya başlayabilir.

“Aave Protocol’ü bu adres ile kullanamazsınız”

Polygon üzerinden Aave’e bağlanan bir kullanıcı, çarşamba günü bir tweet atıp protokolü kullanmaya çalışırken karşılaştığı mesajı paylaştı.

Ekranda beliren mesajda, bu kullanıcıya ait “adresin, AML regülasyonları sebebiyle kara listeye alındığı” ve Aave Protocol’de kullanılamayacağı belirtildi. DeFi dünyasının en büyük protokollerinden biri olan Aave’e kitlenmiş vaziyette bulunan 12 milyar dolarlık varlık bulunuyor.

aave-aml-regulation
(Kaynak)

“Test ettiğimiz başka bir havuzla alakalı”

Kripto para kullanıcıları, KYC ve AML uygulamalarını merkezi kripto para platformlarında görmeye alışkınlar. Bunların merkeziyetsiz bir platformda görülmesi soru işaretleri doğururken bunların bir kısmı bizzat Aave’in kurucusu ve CEO’su Stani Kulechov tarafından yanıtlandı.

Kulechov, öncelikle Aave’in merkeziyetsiz yapısını hatırlatarak, “Aave Protocol’ü her zaman kullanabilirsiniz.” mesajı verdi. Uygulamada çıkan AML uyarısına dair açıklamada bulunan Kulechov, şunları söyledi:

“Bu uyarı doğru değil ve aslında test etmekte olduğumuz başka bir havuzla alakalı. … DeFi’a girmeden önce alıştırma yapan kurumlar için özel bir havuz.

aave-aml-regulasyon-tweet

Kripto para piyasasındaki kurumsal yatırımcı sayısı, geçen yılın başından beri artış gösterirken bunların yüzde kaçının merkeziyetsiz uygulamalar ile ilgilendiğini ölçümlemek, güç. Ethereum tabanlı DeFi platformlarına kitlenmiş varlıkların toplam değeri, 12 Mayıs 2020’de 880 milyon dolar düzeyindeyken günümüzde 88 milyar doların üstünde.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!