Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Craig Wright’ın Satoshi Nakamoto Olması Mümkün mü?

Günümüzde Bitcoin’in kurucusu olan Satoshi Nakamoto takma adlı kişinin (veya kişiler) kim olduğunu hiç kimse bilmiyor. Ancak Craig Wright, bu ismin kendisine ait olduğunu ve Bitcoin’i kendisinin kurduğunu iddia ediyor.

Pek çok kripto para takipçisi Wright’ın bu iddialarına inanmasa de sektörün ünlü isimlerinden Bobby Lee, Wright’ın bu iddialarında küçük de olsa bir doğruluk payı olabileceğini, kendisinin doğruyu söyleyip söyleyemediğini zamanla öğreneceğimizi düşünüyor.

Doğru Olabilir

Çin’in ilk kripto para borsası olan BTCC’nin kurucusu Bobby Lee, Twitter hesabından Craig Wright ile ilgili bir açıklama yaptı.

Çok fazla kişi Craig Wright’ın Satoshi Nakamoto olmadığını, kendisinin bu yöndeki iddialarının asılsız olduğunu düşünüyor. Ancak Bobby Lee, Wright’ın iddialarının doğru olabileceğini ifade ediyor.

Craig Wright’ın henüz Satoshi Nakamoto olduğunu kesin olarak kanıtlayamadığını vurgulayan Lee yine de Cypherpunk Holdings’in baş ekonomisti Jon Matonis’e atıfta bulundu ve şu açıklamayı yaptı:

Craig Wright henüz Satoshi Nakamoto’nun özel anahtarlarına sahip olduğunu su götürmez bir şekilde kanıtlayamadı. Ama Jon Matonis’le konuştuğumda o Craig Wright’ın bu anahtarlara sahip olduğundan gayet emin gibiydi. Bu onun fikridir.

Lee bunun üstüne Wright’ın iddialarının doğru olup olmadığını zamanla öğreneceğimizi söyledi ve şu notu bıraktı:

(Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden) her iki isim de şu ana dek sadece kendi hikayelerini anlattılar. Kimileri bu hikayelere inanıyor, kimileriyse inanmıyor. Gelecekte bu konuyla ilgili bir kanıt görüp görmeyeceğimizi zaman gösterecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment