Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Craig Wright’ın Şirketi, ”Küresel Adli Takibat” İçin Avukat Arayışına Girdi!

Bitcoin’in yaratıcısı Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden Craig Wright‘ın şirketi nChain, yakın zamanda yaptığı bir açıklamada kendilerine ait olan patentlerin telif ve kullanım haklarını savunması ve ”küresel adli takibat” yapması için bir avukat arayışına girdiklerini belirtti.

Firmanın Londra ofislerinde çalışacak olan avukatın, blockchain teknolojisine ve özellikle Bitcoin’e ilgisinin olması ve bunun yanı sıra bilgisayar bilimi, elektronik, fizik veya matematik alanlarının en azından birinde lisans diplomasına sahip olması zorunlu koşulmakta. Tabii ki başvuran avukatın Avrupa Patent Vekilliği için gerekli şartları da taşıması gerekiyor.

Söz konusu kişi işe başladıktan sonra nChain’in patentlerine aykırı kullanımları tespit edip ilgili yetki bölgesinde firmanın haklarını savunacak. Satoshi Nakamoto olduğunu iddia etmesinin yanı sıra, geçtiğimiz Kasım ayında yaşanan Bitcoin Cash hard fork’unda bütün ilgileri üzerine çekmeyi başaran Craig Wright, geçtiğimiz ay içerisinde Twitter üzerinden birçok kişiyle patent kavgasına girmiş ve elinde yüzlerce kripto para ve blockchain ile ilgili patent hakkı olduğunu vurgulamıştı.

2017 yılında Reuters kaynağı nChain’in sadece İngiltere içerisinde blockchain ile ilgili 50 patent başvurusunun olduğunu belirtmişti. Firmanın üst düzey yöneticilerinden Jimmy Nguyen konu hakkında yaptığı açıklamada firmanın 666 patent başvurusunun olduğunu dile getirdi ve patentlerin alanı oldukça geniş gözüküyor.

Görünüşe göre Craig Wright sahip olduğu blockchain ve kripto para patentlerini korumakta ve bunları düşmanlarına karşı kullanmakta oldukça kararlı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment