Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cristiano Ronaldo’ya Binance Nedeniyle Kripto Para Davası Açıldı!

Dünya yıldızı futbolcu Cristiano Ronaldo, Binance ile yaptığı sponsorluk anlaşmaları ve tanıtımlar nedeniyle davalık oldu.

Cristiano Ronaldo, Binance ile geçtiğimiz süreçte yaptığı NFT tanıtımları yüzünden toplu davanın hedefinde yer aldı. Florida’daki bir ABD bölge mahkemesine 27 Kasım’da yapılan başvuruda, Ronaldo’nun Binance ile koordineli olarak kayıt dışı menkul kıymet teklif ve satışını teşvik ettiği, bunlara yardımcı olduğu veya aktif olarak yer aldığı iddia edildi:

Ronaldo’nun promosyonları, milyonlarca takipçisini, hayranını ve destekçisini Binance platformuna yatırım yapmaya teşvik ederek Binance’in kayıtsız menkul kıymetlere yatırım yapmasını talep etti veya buna yardımcı oldu.

Toplu davayı başlatan Michael Sizemore, Mikey Vongdara ve Gordon Lewis zararlarını karşılamak için tazminat talep etti. Davacılar, Ronalda tarafından yapılan tanıtımlar ve promosyonların Binance’deki NFT ve benzeri ürünlere ilgiyi hızla artırdığını belirtti.

Ronaldo gibi güvenilir bir isim tarafından yapılan bu reklamların, kullanıcıları farkında olmadan menkul kıymetler yasalarını ihlal etmeye teşvik ettiğini belirtilirken Ronaldo’nun bu konuda bilgi sahibi olduğu varsayıldı:

Ronaldo’nun yatırım deneyimi ve dışarıdan danışmanlar edinmek için geniş kaynakları var. Bu noktada Binance’in kayıt dışı kripto menkul kıymetleri sattığını biliyor olması gerekir.

Binance geçtiğimiz haziran ayında Cristiano Ronaldo ile yapılan ortaklığı büyük bir heyecanla duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!