Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Crypto.com Borsa ve Uygulamasına Genel Bakış

2016 yılında kurulan Crypto.com, yıllar içerisinde kendi kripto parasının, cüzdanının, alım satım platformunun ve DeFi ürünlerinin yer aldığı bir ekosistem kurdu. Şirket günümüzde 10 milyondan fazla insana hizmet veriyor ve büyümeye devam ediyor.

Crypto.com borsası tarafından kurulan ekosistem içinde spot ve türev işlemi yapılabilir, referans sistemine dahil olunabilir, lending hizmeti alınabilir, borsanın kendi cüzdanı ve kartı kullanılabilir.

Alım-satım tarafında kullanıcıya ne sunuyor?

Bitcoin, Ether, Cardano, Polkadot XRP gibi 50’den fazla kripto paranın listelendiği Crypto.com’da, BTC, USDT ve Crypto.com (CRO) pariteleri ile alım-satım yapılabiliyor. SimilarWeb verilerine göre dünyanın en çok ziyaretçi alan 10. kripto para borsası olan Crypto.com, 10 Şubat’ta 500 milyon dolardan fazla hacim elde edip kendi adına bir rekor kırdı.

Marjin tarafında 3 katlık; türev tarafındaysa 50 kata varan kaldıraç oranı ile işlem yapılabiliyor. Borsanın türev ayağında şu an için BTC/USDT ve ETH/USDT sözleşmesi alınabiliyor.

Borsadaki işlem ücretleri; maker için %0,04 ile %0,10 arasında, taker için %0,10 ile %0,16 arasında değişiklik gösteriyor.

Türk lirasıyla işlem yapmak mümkün

Bu işlemleri yaparken borsaya Türk lirası dahil olmak üzere 20’den fazla itibari para birimi gönderilebiliyor. Bir kripto para borsasının Türk lirasını desteklemesi, kullanıcıya doğrudan TRY ile işlem yapma imkanı tanıyacağı için tasarruf fırsatı sunar.

900’den fazla çalışanıyla 90’dan fazla ülkede hizmet veren Crypto.com, Türkiye’de yoğun bir çalışma yürütüyor. Yerel düzeyde kullanıcı kitlesini büyüten borsa, Telegram’daki Türkiye grubuna 24.000’den fazla üye topladı.

Ekosistemin meyveleri

Crypto.com ekosisteminin bir parçası olmak, beraberinde birkaç farklı avantaj getiriyor. Örneğin, borsanın kendi fon toplama platformu olan The Syndicate aracılığıyla indirimli fiyattan token almak mümkün. Borsa, yakın zamanda Filecoin’i listelemeden önce 7.000’den fazla FIL tokenı %50 indirimle sattı.

Bu ekosistemin halihazırda parçası olan insanlar, referans programını kullanıp borsaya yeni kullanıcılar getirebiliyor ve bu şekilde ek gelir elde edebiliyorlar. Bir Crypto.com kullanıcısı, borsaya yeni bir kayıt getirir ve bu kişi KYC sürecini geçip CRO stake ederse, referans olan kişiye 10 dolardan başlayıp 2.000 dolara kadar çıkan miktarda ödül verilebiliyor.

Crypto.com Supercharger projesi sayesinde borsadaki ortak havuza CRO yatırıp, 30 gün boyunca her gün değişiklik gösteren oranlarda ödül kazanmak mümkün.

Referans sistemi ve işlem ücretleri

Crypto.com’a doğrudan banka/kredi kartıyla para gönderilebilir. Yeni kayıt yaptıran kullanıcılar, 30 gün boyunca kredi kartı komisyonu ödemeden kripto para alabiliyor. Kullanıcılar, uygulamanın referans programı sayesinde arkadaşlarıyla birlikte 25’er dolar kazanabiliyorlar.

Para çekim işlemleri için belli bir ücret ödenirken; başka bir adrese kripto para göndermenin maliyeti değişiklik gösterebiliyor. Crypto.com’un borsa sayfasından uygulamadaki hesaba kripto para göndermek ise ücretsizdir.

Crypto.com kullanıcıları, iOS ve Android cihazlarına borsanın kendi mobil uygulamasını indirebilirler. 100’den fazla kripto ve 20’den fazla itibari paranın yer aldığı uygulama buradan indirilebilir.

Borsanın kendi kartıyla işlem yapılabiliyor

Crypto.com’un kendi kartı da bu uygulama üzerinden kullanılabiliyor. Crypto.com’un ön ödemeli kartı ile Visa’nın geçerli olduğu yerlerde kripto para ile ödeme yapılabiliyor.

Spotify, Netflix, Amazon Prime gibi platformlarda geçerli olan kart; beş farklı seviyeye sahip. Kullanıcılar, kartın seviyesine göre havayollarında ve ATM’lerde çeşitli fırsatlar yakalayabiliyor. Ayrıca, Crypto.com Visa kartını kullanırken CRO stakingden yararlanılabilir.

DeFi kullanıcılarına özel cüzdan

NFT ve merkeziyetsiz finans (DeFi) alanında çalışmalar yapan Crypto.com, Compound, Cosmos gibi kripto paralar üstünden staking yapma imkanı tanıyıp, stablecoinler üstünden yılda %14’e kadar varan oranlarda faiz vadediyor. Crypto.com Earn kapsamında, daha farklı kripto paralarla %8,5 oranında faiz elde edilebilir ve haftalık olarak ödeme alınabilir.

Crypto.com’un DeFi işlemleriyle ilgilenen kullanıcıları, bunun için özel geliştirilmiş cüzdanı kullanıp swap gibi işlemler gerçekleştirebiliyor.

Crypto.com ile ödeme ve kredi imkanı

Borsanın Lending ürünüyle kripto paraları dayanak varlık olarak gösterip, anlık olarak kredi çekmek mümkün. Bu kapsamda BTC, ETH, LTC, VET, LINK, CRO gibi kripto paralar kullanılarak USDC, USDT gibi stablecoinler çekilebiliyor. Kredinin faiz oranı %1 kadar düşük olabilir.

Kripto para sahipleri, Crypto.com Credit programı kapsamında, coinlerini satmadan pasif bir şekilde gelir elde edebiliyorlar. Crypto.com Earn’e benzer şekilde işleyen sistem, yine onun gibi yalnızca belli başlı ülkelerde kullanılabiliyor.

Şirket, kredi hizmetlerinin yanı sıra ödeme hizmetleri de vermektedir. Crypto.com Pay sayesinde, CRO ile alınan ödeme kartlarında% 20’ye varan iade alınabilir. Crypto.com Uygulamasını kullanan ve arkadaşlarına CRO gönderen kullanıcılara ödeme ödülü verilir. Paylaş; E-ticaret platformlarında da kullanılabilir.

Güvenlik standartlarına uygun

Crypto.com, kullanıcıları olası hack saldırılarından korumak için bireysel kullanıcılara ait paraların tamamını soğuk cüzdanlarda tutuyor. Borsa içinde çok aşamalı doğrulama teknolojileri kullanılırken, sorun yaşayan müşteriler için 7/24 hizmet sunuluyor.

Güvenlik alanında şu ana dek Kudelski Security gibi danışmanlık şirketleri ile çalışan Crypto.com, ISO/IEC 27701:2019 gibi birçok standarda uyumlu şekilde hareket ediyor.

Crypto.com hakkında daha fazla bilgi almak, borsanın yeni kayıt yaptıran kullanıcılarına sunduğu imkanları görmek için kendi sitesine göz atabilirsiniz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!