Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Crypto.com Şampiyonlar Ligi İle Olan 500 Milyon Dolarlık Sponsorluk Anlaşmasını İptal Etti

Crypto.com şirketi Avrupa’daki düzenleyici kurum yaptırımları endişesiyle 495 milyon dolarlık Avrupa Şampiyonlar Ligi (UEFA) sponsorluk anlaşmasını iptal ettiğini duyurdu.

Singapur merkezli Crypto.com borsasının Şampiyonlar Ligi ile sponsorluk anlaşmasını prosedürde tamamlandığı ve şimdiye kadar hiçbir anlaşmazlık yaşanmadığı biliniyordu. Fakat 31 Ağustos günü SportBusiness tarafından yapılan bir habere göre kripto para şirketi büyük spor organizasyonu ile olan anlaşmasını geri çekti.

Crypto.com’un bu geri adımının arkasında birçok sebep olabilir gibi dursa da görünen o ki en büyük etken olarak Avrupalı düzenleyici kurumlar ile bir uyuşmazlık yaşama ve yaptırımlara maruz kalma ihtimali yer alıyor. Aslında bu sponsorluk teklifi, Crypto.com tarafından sektöre yönelik ilk reklam yatırımı değildi. Geçen sene Formula 1 dahil olmak üzere birçok büyük spor etkinliğine sponsor olan ve 1 milyar dolar civarında bir para harcayan şirket gelinen noktada Şampiyonlar Ligi konusunda ki yaptığı hamle biraz şaşırtıcı duruyor.

Yaklaşık 10 aydır devam eden kripto para ayı sezonunun Crypto.com borsasını adeta bir kemer sıkma politikasına sürüklediği ve bazı yüklü sponsorluk anlaşmalarından bu yüzden kaçındığı ihtimali yorumcular arasında konuşulan önemli başlıklar arasında yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!