Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ava Labs İddiaları ile Gündeme Gelen Avukat Binance Davası Dahil Birçok Davadan Çekiliyor

Kripto Finans hukuku üzerine çalışan Roche Freedman Hukuk Bürosu’nun kurucu ortağı Kyle Roche, hakkında çıkan iddialar sonrasında bazı davalardan avukat olarak çekildiğini açıkladı.

Cryptoleaks adlı anonim internet sitesi geçtiğimiz günlerde Ava Labs şirketinin ABD merkezli kripto finans sektörü üzerine çalışan hukuk şirketi Roche Freedman ile iş birliği yaptığı ve bu iş birliği sonucunda diğer kripto para şirketlerine hukuki saldırılarda bulunduğunu iddia etti. Site, iddialarına kanıt olarak Kyle Roche’un gizlice çekilmiş videolarını yayınladı. Kyle’ın videolarda jüri üyelerinden ve mağdur müşterilerden aptal olarak bahsedildiği görülüyor ayrıca videolarda yasal boşlukları kullanarak firmaları nasıl zor duruma düşürdüğünden bahsediyor. Ayrıca firmaları zan altında bırakarak şirketlerin özel bilgilerine erişim hakkı kazandığını da anlatarak övünüyor.

Roche iddiaların üzerine videoların kendisi sarhoşken çekilmiş olduğunu ve editlenerek söylediklerinin manipüle edildiğini iddia etti. İddialardan aleyhine dava yürüttüğü firmaları sorumlu tutan avukat davaları AVAX coin karşılığında Ava Labs lehine açtığı iddialarını da yalanladı. Yine de Binance ve Tether gibi firmalar aleyhine açılan davalardan avukat olarak çekildiğini bildirdi.

Roche Freedman’ın müvekkillerinden biri olan ve yolsuzluk iddialarının göbeğinde Kyle Roche ile beraber yer alan Ava Labs yöneticisi Emin Gün Sirer de Kyle Roche ile beraber iddiaları reddetti ancak Roche, Binance, Tether, Bitfinex ve Tron foundation aleyhindeki davalardan avukat olarak çekilme talebinde bulundu. Davaların ortak noktası hepsinin müşteri dolandırıcılığı üzerine açılmış olmasıydı. Bunların yanında Nexo, Dfinity,Solana Labs, Celsius ve Binance.US iştiraki olan BAM Trading aleyhine açılan davalardan geri çekilme talebinde bulunmadı.

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!