Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kaliforniya’nın Kripto Para Yasa Tasarısı Onay Aşamasında

Kaliforniya valiliği dijital varlık borsalarının ve diğer ilgili kripto para şirketlerinin eyalette lisans alabilmesini sağlayacak yasayı onaylama hazırlanıyor.

7 seneden beri kripto paralar ve dijital varlıklar hakkında düzenleme girişimlerinde bulunan Kaliforniya eyalet valiliği, yeni bir yasa tasarısı ile konuyu tekrardan gündeme taşıdı. Konu hakkında ilk yasa tasarısı girişimi 2015 yılında BitLicense” adı altında tartışılmış fakat yapıcı bir önerge olmadığı için bir eyalet senatörünün muhalefeti üzerine onay aşamasını geçememişti.

Meclis Üyesi Timothy Grayson‘ın yeni yasa teklifi hakkında yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Kripto para biriminin yeniliği, yatırımı heyecan verici kılan şeyin bir parçası olsa da kripto para birimi işletmeleri yeterince düzenlenmediği ve herkes için bir kural bütünlüğü olmadığından yatırımcılar adına risk taşımaya devam ediyor.

Stablecoinler hakkında önemli düzenlemeler geliyor

Yasa teklifinin gereklilikleri arasında, stablecoin teminatının bir banka ya da Kaliforniya lisanslı bir finans kurumu tarafından verilmesi maddesi yer alıyor. Aksi halde stabilcoinlerle hizmet veren kuruluşların 2028 yılına kadar aşamalı olarak kapatılacağı ifade ediliyor. Tasarının stablecoin bölümündeki başka bir madde, menkul kıymetleri rezerv olarak tutan stablecoin ihraççılarının “Amerika Birleşik Devletleri’nde ihraç edilen veya satılan tedavüldeki tüm stablecoinlerin toplam miktarından daha az olmamak üzere” bir miktarda temenniye sahip olmaları gerekiyor.

Konu her ne kadar ikinci kez gündeme getirilmiş ve kanun yapıcılara göre “daha ılımlı” bir yasa olarak lanse edilse de, endüstrinin içerisinde yer alan bazı firmalar aynı görüşü paylaşmıyor. Bir endüstri ticaret grubu olan Blockchain Association, tasarının “kripto yenilikçilerinin çalışma ve birçoğunun eyalet dışına büyüme yeteneğini engelleyecek öngörüsüz ve yararsız kısıtlamalar içerdiğini” bir gönderi ile Twitter üzerinden paylaştı.

Demokrat parti lideri Newsom‘un tasarıyı imzalamak veya veto etmek için 30 Eylül‘e kadar süresi olduğu biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!