Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Crypto Michael: Bitcoin Bu Direnci Kırarsa 17 Bin Dolara Çıkabilir

Bitcoin yükselişine devam ederken, Crypto Michael gibi birçok analist lider koinin geleceğinden çok daha ümitli açıklamalarda bulunuyor. Bir kesim Bitcoin’in bu yıl bazı dönemlerde yaptığı gibi 11 bin dolarda da bir sağlamlaştırma sürecine gireceğini öne sürse de, Crypto Micheal BTC için yıllık ana direncin aşılması ile yükselişin devam edeceğini savunuyor.

Bitcoin, 11 bin dolar üzerindeki hakimiyeti sürdürürken ve 11 bin 500 dolarlık kritik direnci bir destek haline getirme yolunda emin adımlarla ilerlerken analistler yükseliş trendinin devam edeceğinden umutlu. Bitcoin fiyatı 12 bin doları aşarak bu yılın en yükse seviyesini geçmeyi başarırsa, Bitcoin’in 2018 yılından bu yana ilk kez 17 bin dolara ulaşabileceği analistler tarafından dile getiriliyor.

crypto-michael-bitcoin
7 günlük Bitcoin fiyat değişimini gösteren grafik. Kaynak

Bitcoin pazartesi gününe 11 bin 300 dolar sularından başladı ve yaklaşık 11 bin 500 dolarda günlük kapanış göstermeden önce, 11 bin 730 dolara kadar yükseldi. Bu Bitcoin için, geçtiğimiz ay 10 bin seviyesini korumaya başarmasının ardından grafiklerde beliren 6. yeşil mumdu. Aynı zamanda bu BTC için 2 Eylül’den bu yana gerçekleşen en yüksek günlük kapanıştı.

Analistler Tarafından Bitcoin İçin Öngörülen Olası Senaryolar

Kripto para uzmanları, analistler ve yorumcular Bitcoin’deki bu yükseliş performansının ardından bazı tahminlerde bulunuyorlar.

  • BTC için tahmin edilen ilk senaryolardan birinde; lider koinin bir konsolidasyon sürecinden geçerek 11 bin dolar sularında sabit kalacağı öne sürüyor.
  • Bu görüş Bitcoin’in, Haziran 2020’de 9 bin dolarda ve Eylül 2020’de 10 bin dolarda kalmasına benzer olarak şekilleniyor.
  • Crypto Michael adı ile bilinen analist ve trader Michael van de Poppe tarafından ortaya atılan bir başka görüşte ise; BTC önceki direnç seviyelerini tıpkı 2015 ve 2016’da yaptığı gibi birer birer destek haline getiriyor.
  • Bu bakış açısına göre ise kritik seviye 12 bin dolar sularında bulunuyor. BTC için 2020’nin en yüksek seviyesi olan 12 bin – 12 bin 400 dolar aralığı ana direnç bölgesi konumunda.
  • Bu analize göre, tutunulması gereken önemli destekler ise 10 bin 500 – 11 bin dolar aralığında konumlanıyor.
  • Poppe, bu 12 bin dolarlık direncin kırılması ile BTC rallisinin 17 bin dolara varabileceğini savunuyor.
  • Crypto Michael bu 17 bin doların Bitcoin fiyatının tüm zamanların en yüksek değerlerine ulaşması için son engel olabileceğinin de altını çiziyor.
Crypto-Michael-bitcoin
Michael van de Poppe’un Bitcoin için kritik bölgeleri işaret ettiği BTC/USD grafiği. Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!