Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Winklevoss: Tek Sığınağımız Bitcoin Olacak

Kripto para borsası Gemini’nin CEO’su Tyler Winklevoss, Bitcoin için Twitter üzerinde sığınak yorumunda bulundu. ABD teşvik paketi haberlerinin ardından Winklevoss, ABD borsalarında görülen optimizmin daha büyük teşvik paketi beklentisinin ardından ortaya çıktığına vurgu yaparak Bitcoin’i güvenilir varlık olarak kabul ettiğini ifade etti.

Winklevoss, Bitcoin için pozitif yorumlarda bulunurken son dönemlerde BTC fiyatında görülen büyük sıçrama da analistler tarafından sıklıkla yorumlandı. Geçtiğimiz haftalar içerisinde güçlü bir yukarı yönlü ralli yaşayan BTC’nin S&P 500 borsasında görülen yükselişin etkisi altında kaldığına inan birçok analist var. Bununla birlikte Bitcoin’in sadece dış etkiler nedeniyle değil, geleneksel piyasalarda bulunan varlıklardan farklı olarak sahip olduğu özellikleri nedeniyle de yükseldiğine dair bir inanç bulunuyor.

Koronavirüs pandemisi sebebiyle küresel çapta yaşanan ekonomik ve finansal problemler, teşvik paketi açıklamaları ve likidite sorunları geleneksel para sistemine dair bazı olumsuzlukları gün yüzüne çıkarttı. Örnek olarak ABD para arzının %21 arttığı verilirken analistler Bitcoin ve kripto paraya olan talebin yükseldiğini de aktardı. Yani küresel çapta büyük miktarlarda para basımı gerçekleşirken, merkeziyetsiz kripto paraların değeri büyük bir hızla yükseliyor. Gemini CEO’su Winklevoss’un da küresel ekonomik çıkmazın içinde Bitcoin’e sığınak yorumu yapması bu nedenlerle büyük ses getirdi.

Analistler Bitcoin’de Bullish Sinyaller Olduğunu Söylüyor

Servetinin %50’sinden fazlasını Bitcoin’e yatıran Real Vision CEO’su Raoul Pal, Bitcoin’in son yılların en iyi yatırım aracı olabileceğini düşündüğünü söyledi. Pal, Bitcoin’in son piyasa döngüsü sırasında 100.000 doları aştığını düşündüğünü ve bu seviyenin önümüzdeki yıllarda 1.000.000 dolara ulaşabileceğini de belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“Basitçe ifade etmek gerekirse Powell deflasyon için SIFIR tolerasyonu olduğunu söyledi. Yani bunu durdurmak için her şeyi yapabileceklerini belirtmiş oldu. Bu da oldukça zorlu iki varlık olan Altın ve Bitcoin için iyi bir haber. Powell enflasyon istiyor ancak onun istediği talep artışını elde edebildiğini sanmıyorum. Bununla birlikte Powell, diğer merkez bankalarında olduğu gibi fiat paralarda devalüasyonu görecek.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!