Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ticaret Hacminin Yüzde 70’i Tether (USDT) Kaynaklı

Sabit değerli kripto para birimi (sabitkoin) olan Tether, kripto para ticaret hacminin %70’ini elinde bulunduruyor.

Bir sabitkoin olan Tether’in kripto para alım satım çiftleri üzerindeki hakimiyetinin son yıllarda önemli derece artmasının ardından yapılan araştırmalara göre Tether ile yapılan işlemler tüm piyasanın neredeyse dörtte üçünü oluşturuyor.

Son Üç Yılın Şampiyonu Tether

The Block, milyarlarca dolarlık piyasa değeri ile en büyük kripto paralardan biri haline gelen USDT’nin hacmiyle ilgili bir araştırma yaptı. Araştırmaya göre 2017 yılında ticaret hacminin yalnızca %5’i Tether (USDT) cinsindeyken, Bitcoin (BTC) alım satım çiftleri hacmin yaklaşık %50’sini ve USD çiftleri de yaklaşık %40’ını oluşturmaktaydı. Bugün gelinden duruma bakıldığında ise USDT’nin güncel hacimde %70’lik bir yer kaplarken BTC çiftlerinin %15 civarlarında kaldığı görülmekte. Tether Şeffaflık Raporu’na göre 16 milyar dolara yaklaşan USDT arzı, toplam miktarın neredeyse %65’ine denk bir seviyeye geldi.

Ticaretin Kralı Tether

The Block’tan Larry Cermak, yayınladığı raporda BitMEX‘in, üzerindeki suçlamalarla birlikte pazar payını kaybettiğini belirtirken kripto para türevlerindeki teminatların çoğunun Tether ile gerçekleştirileceiğini aktardı. Şu an için piyasada %70’lik bir ticaret hacmine sahip olan Tether’in tahtının hayli sağlam olduğunu ekleyen Cermak, bir regülatör müdahalesi olmadığı sürece bu hakimiyetin uzun süre devam edebileceğinden bahsetti.

Yatırımcılar BitMEX’ten Kaçıyor

FlipsideCrypto tarafından yayınlanan bir blog yazısına göre, ABD tarafından kara para aklama ve bankacılık kanunlarının çiğnenmesi suçlarıyla itham edilen BitMEX, yalnızca üç gün içerisinde binlerce BTC kaybetti. En büyük kripto para türev borsası olarak bilinen BitMEX, açılan davanın ardından yatırımcılar tarafından hızla terl edildi. Ekim ayının ilk günlerinde neredeyse 76 bin BTC’yi borsadan çeken yatırımcılar, BitMEX’in pazar payını yitirmesine neden oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!