Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CryptoKitties ve HTC Ortaklık İmzaladı – CryptoKitties HTC’nin Amiral Gemisi Telefonunda Yer Alacak

Bir zamanlar elde ettiği popülerlik ile Ethereum ağını tıkamayı başarmış bir sanal kedi yetiştirme oyunu olan CryptoKitties, Tayvanlı telefon üreticisi HTC ile ortaklaşa bir şekilde, oyunlarının mobil cihazlar için uygun bir versiyonunu üretecek.

CryptoKitties söz konusu ortaklığı Salı günü açıkladı  ve bu mobil uygulamanın ilk olarak HTC’nin amiral gemisi telefonu konumundaki U12+ modelinde olacağını vurguladı. U12+ cihazı piyasaya geçen ay giriş yapmıştı.

CryptoKitties’den yapılan açıklamaya göre, uygulama yıl sonuna kadar HTC cihazı üzerine eklenmiş olacak.

HTC’nin internet sayfası’nın yaptığı açıklamaya göre mobil uygulama ilk olarak ABD içerisindeki kullanıcılara sunulacak. Konu hakkında CryptoKitties firmasından herhangi bir açıklama veya hangi ülkelerin mobil uygulamaya erişimleri olacağına dair bir duyuru yapılmadı.

CryptoKitties uygulaması U12+ modelinin yanı sıra, Mayıs ayında gerçekleştirilen Consensus 2018 esnasında duyurulan Exodus isimli blockchain odaklı cep telefonuna da eklenecek.

Phil Chen konu hakkında şunları belirtmişti:

”Exodus son tüketiciye en iyi merkeziyetsiz uygulama(dApp) tecrübelerini sunmayı amaçlayan içsel güvenli donanım yapısı ve altyapısında bulunan protokollerin kendi merkez düğümlerini genişletmesine yardım edebilecek ve bu sebeple toplam blockchain dünyasını genişletmeye yarayacak olup buna adanmış ilk yerli blockchain telefonu.”

HTC bu salı katıldığı RISE isimli konferansta Exodus cihazının piyasaya sürümünün bu yılın üçüncü çeyreğinde yapılacağını belirtmiş ancak kesin bir tarih vermemişti. The Verge‘nin yayınladığı bir habere göre, cihazın fiyatı yaklaşık olarak 1.000 dolar olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment