Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cryptokitties’in Düşüşü Pokémon Go’nun Düşüşünü Hatırlatmakta

CryptoKitties çok şaşalı bir piyasa girişi yaptıktan sonra düzenli olarak düşüş yaşamaya başladı. Çok kısa bir zaman önce Pokémon Go da aynı kaderi yaşamıştı.

6 Ay önce kripto sektörüne dahil olmuş çoğu kişi CryptoKitties çılgınlığını hatırlayacaktır. Oyundaki kedicikler eşsizdi ve kimse aynı kedicikten iki taneye sahip olamazdı. Oyun kripto kedicik sahiplerinin kendi hayvanlarını çiftleştirmesine ve yavruları satmasına dayalıydı.

Sonra rüzgar tersine döndü ve şu sıralar Igor Barinov gibi 140.000 dolar verip tek bir kedicik alan sağlam hayranları dışında kimse CryptoKitties’i umursamıyor.

Bloxy‘e göre, oyun şu sıralar zar zor günlük 250 aktif kullanıcıya ulaşabiliyor. 8 Haziran tarihinde sadece 244 hayvan sahibi oyuna giriş yapıp oyunu oynamıştı. Bu düşüş öncesinde CryptoKitties günlük 9.750 kullanıcı gibi zirvelere ulaşabiliyordu.

Oyunla haşır neşir olanlar size bazı dijital kedilerin ne kadar pahalı olduğunu söyleyebilir ama bunun da ötesinde oyun üzerinde işlem yaptığı Ethereum ağını tıkamış ve işlemlerde acayip gecikmelere sebep olmuştu.

Oyun ilk olarak 2017 yılında çıkartılmış ve Genesis isimli ilk kedi 246.9255 ETH‘ye (o zamanın değeri ile 117.712 dolar) satıldığında ilk rekorunu kırmıştı. Oyun ilk piyasaya çıkışı esnasında 143 kullanıcıya sahipti.

Ondan sonraki hafta sayı 6.030’a yükseldi ve 12 gün sonra ise 9.750 gibi bir sayı ile zirveyi buldu. Uygulama bu 12-13 gün içerisinde bile 6.7 milyon dolar toplamayı başarmıştı. Sonrasında ise üzücü bir şekilde büyük düşüş yaşamıştı.

Ancak bu sene oyun 12 milyon fonlama toplamayı başardı. Bu destek Facebook, Twitter ve Coinbase gibi firmaları desteklemesiyle bilinen dünyanın en büyük iki yatırım firması Union Square Ventures ve Andreessen Horowitz‘den gelmişti. Firmaya buna ek olarak bir sürü melek yatırımcı da destek sağlamıştı.

CryptoKitties’in bu düşüşü zamanında 45 milyon günlük kullanıcı gibi sayılara ulaşan ve şimdilerde 5 milyona düşen Pokemon Go‘nun kaderi ile aynı paralelde gitmekte.

Bütün bunlara rağmen CryptoKitties için başarılı olmuş bir uygulama diyebiliriz. Bakalım ilerleyen günlerde oyun hakkında ne gibi gelişmeler gerçekleşecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment