Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin.Org’un Yeni Görünümünden Bitpay, Coinbase ve Blockchain Referansları Kaldırıldı

Kripto ekosistemi sitesi Bitcoin.org, bu hafta yeni görünümünü tanıttı. Değişiklikler yalnızca yüzeyden daha fazlasını içeriyor. Örneğin, Coinbase, Blockchain.com ve Bitpay gibi popüler kaynaklara referanslar kaldırıldı.

Bitcoin.org Yeni Bir Görünümden Fazlasını Tanıttı

Eğitim kaynağı Bitcoin.org’un arkasındaki figürlerden gizemli avatar Cobra, bu hafta tweet attı:

“Sonunda modern ve taze görünmek için http://Bitcoin.org’u güncelledik. Yeni tasarıma bakın. Artık Bitcoin’i ilk kez öğrenen insanlara daha güncel ve duyarlı bir web sitesi sunulabilir!”

Bununla birlikte, birkaç tıklamanın ardından kolay okunabilir, renkli tasarımdan başka değişiklikler ortaya çıkıyor. Coinbase, Blockchain.com ve Bitpay gibi tecrübeli ekosistem işletmelerine referans yok.

Misyon Şizofrenisi

Kozmetik geliştirme yeni olsa da, sitenin bazı fikirleri kaldırıp başkalarını eklemesi yeni değil. İlk çevrimiçi kripto eğitim kaynağı olarak, yıllardır bitcoin core’un (BTC) hem eşler arası hem de nispeten hızlı ve ucuz olması durumunu savunmuştu.

2017’nin sonlarına doğru işlemler artık hızlı değildi ve çeşitli devler aktif olarak zincir çözümlerini öneriyordu. Ücretler çok büyüktü. Böylece bu yılın başlarında “Eşler arası işlemler”, “hızlı” ve “düşük işlem ücretleri” ile ilgili referanslar siteden tamamen kaldırıldı.

Ardından yönetici Cobra, bitcoin cash (BCH) yanlısı içeriklerle bu konuda daha az sempati bekleyen destekçilerini şaşırttı.

Sadece birkaç ay sonraysa, site yine ani bir değişimle, yeniden BTC ile eş anlamlı hale geldi. Referanslar geri döndü.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment