Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cryptopia Borsası Yeniden Mi Hacklendi?

Yeni Zelanda merkezli kripto para borsası Cryptopia, bu yılın başlarında 2019’un ilk hacklenen kripto para borsası olması nedeniyle uzunca bir süre gündemde kalmıştı. Borsa söz konusu hacklenme olayını geçmişinde bırakmış ve yoluna yenilerek devam ediyor olsa da, yeni ortaya çıkan bir gelişmeye göre platformun internet sitesi bu yazının kaleme alındığı dakika itibariyle 9 saattir kapalı konumda.

İnternet sitesinde ise borsanın bakıma girdiği ve ”panik yapmayın” ifadesi yer almakta. Twitter üzerinde konu hakkında farklı bir açıklamada bulunan @IsatuSaristaa isimli kullanıcı ise borsanın internet sayfasının yaklaşık 48 saattir kapalı olduğunu öne sürmekte.

Olay bakım olarak açıklanmaya çalışılsa da, Cryptopia kripto para borsasının hiçbir sosyal medya hesabından bakım öncesi duyuru yapılmaması endişeleri körükledi. Borsanın Twitter hesabından atılan en son tweet 26 Nisan tarihine ait ve bunun da bakım ile ilgisi yok.

Piyasayı Etkiler Mi?

Binance kripto para borsası da 7 Mayıs tarihinde hacklendiğinde ilk olarak bunun beklenmeyen bir bakım olduğunu duyurmuş ve daha sonra kullanıcıların baskısı üzerine hacklenmeyi kabul etmişti. Cryptopia’nın benzer bir durum yaşıyor olması muhtemel gözükse de, borsadaki hacim nedeniyle bunun kripto para piyasasını sert etkileyebilmesi şu an için mümkün gözükmüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment