Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2018 Yılının Çöküşü, Serbest Kripto Yatırım Fonlarının Dipten Bitcoin Toplamasını Sağladı!

Görünüşe göre Bitcoin’in 2018 yılında yaşadığı %80 civarındaki ünlü düşüşü varlıklı yatırımcıları piyasaya girme konusunda hiç korkutmadı ve aksine onları cesaretlendirdi.

2018 yılı kripto para piyasası için ayı dönemi olarak adlandırılsa da, serbest kripto para yatırım fonları bu süre esnasında yönetimleri altındaki varlıkları neredeyse üç kat arttırdı. Bu da aslında varlıklı ve büyük çaplı yatırımcıların fiyat düşerken alttan alttan Bitcoin ve diğer kripto paraları topladığını gözler önüne sermekte.

PWC, serbest kripto para yatırım fonları hakkında hazırladığı bir araştırmada, bunların ortalama olarak geçtiğimiz yıla kıyasla 3 kat varlık artışı yaşadığını vurgulamakta.


PWC’nin araştırma sonuçlarına göre önceki yılın Ocak ayında serbest kripto para yatırım fonlarının sahip olduğu varlıkların ortalaması 1.2 milyon dolarken, bu miktar 2019 yılının Ocak ayında 4.3 milyon dolara kadar çıkmayı başardı. PWC’nin elindeki verilere göre 150 aktif serbest kripto para yatırım fonu şu an için toplamda 1 milyar dolardan fazla varlığı yönetmekte. Yine de bunların büyük bir kısmı 10 milyon dolardan daha az varlığa sahipken, çok az sayıda fon yüksek hacimli portföye sahip.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment