Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Girişimcisine 150 Bin Dolar Para Cezası

Blockchain girişimcilerinden Alex Tapscott, hakkında alınan kararlar sonucunda 148 bin dolar değerinde para cezası ödeyecek ve Kanada’da düzenlenecek olan üç farklı ahlak seminerine katılacak.

Kanada’daki Ontario Menkul Kıymet Komisyonu (OSC) geçtiğimiz aylarda Alex Tapscott hakkında bir soruşturma başlatmış, hem kendisini hem de NextBlock adlı şirketi yakından incelemeye başlamıştı.

NextBlock adlı şirket hakkında soruşturma başlatılması o dönemde kripto para sektöründe epey ses getirmişti çünkü bu şirketin danışmanları arasında Kathryn Haun, Vinny Lingham, Vitalik Buterin gibi isimlerin yer aldığı düşünülüyordu. Ancak OSC tarafından yapılan araştırmalar, bu isimlerin aslında şirketle herhangi bir bağlantılarının olmadığını gösterdi.

Ontario Menkul Kıymet Komisyonu yetkilileri yaptıkları araştırmalar sonucunda NextBlock’u ve Tapscott’u toplamda 113 farklı yatırımcıyı kandırarak 20 milyon dolar değerinde para toplamakla suçladılar. Yetkililer ayrıca Tapscott’u şirketle bağlantısı olmayan isimler üzerinden reklam yapmakla ve insanları bu şekilde kandırmakla suçladılar.

İlk olarak 2017 yılında gün yüzüne çıkarılan bu dava geçtiğimiz günlere kadar devam ediyordu. The Globe tarafından yapılan haber ise Tapscott’un cezasının kesildiğini gösteriyor. Mahkeme kararına göre Tapscott toplamda 148 bin dolarlık para cezası ödeyecek ve 3 farklı ahlak seminerine katılacak. Tapscott ayrıca 18 aylık bir zaman dilimine yayılması beklenen bu seminerler hakkında açık notlar paylaşacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment