Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cryptopia Hacklenmesini Araştıran Polis Ekipleri: ”Mükemmel Gelişme Sağlıyoruz”

Yeni Zelanda içerisinde işlem veren bir kripto para borsası olan Cryptopia, 2019 yılına yaşadığı hacklenme olayı ile damga vurmuştu. 2019 yılının ilk kripto para borsa hacklenmesi olarak bilinen Cryptopia, olayın karmaşıklığı ve şüpheli eylemler nedeniyle de uzunca bir süre konuşuldu ve bir süredir farklı olayların araya girmesi ile unutuldu.

Bir zamanların popüler kripto para borsalarından olan Cryptopia, toplamda 16 milyon dolar üzerinde bir hacklenme yaşadı ve bu olaydan sonra Yeni Zelanda polisi ile iletişime geçerek soruşturmayı onların eline bıraktı. Binlerce Ethereum cüzdanının erişimini kaybeden Crpytopia olayı hakkında açıklamalarda bulunan Dedektif Greg Murton, hem fonları hem de saldırganları bulmak için ciddi efor sarf ettiklerini açıkladı.

”Çalınan kripto para birimleri , blockchain ağlarının halka açık bir şekilde sergilenme özelliğinden dolayı aktif olarak hem polis, hem de dünya çapındaki uzmanlar tarafından aranıyor. Soruşturma konusunda mükemmel bir gelişme sağlıyoruz ve Crpyptopia yönetiminin yanı sıra, daha önce değerli hizmetlerde bulunmuş çalışanlarla da iletişim halindeyiz.”

Söz konusu polis raporunda soruşturmanın sahip olduğu karmaşıklık ve siber çevre yüzünden uzun bir süre boyunca kapanmayabileceği de vurgulandı. Murton bunların yanı sıra Cryptopia’nın Yeni Zelanda içerisindeki merkezlerinde yapılan araştırmaların ise önümüzdeki hafta içerisinde biteceğini ifade etti.

Hackerlar ilk yaptıkları vurgunda elde ettikleri fonları Binance gibi kripto para borsalarından aklamaya çalışsa da, Binance bunların bir kısmını dondurmayı başarmıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment